Benvinguts :)

dilluns, 16 d’abril de 2007

Consell Nou, Televisió Valenciana

Arribats a aquest nivell de tergiversació informativa ja només podem fer una cosa amb la televisió pública valenciana... rebatejar-la:

Encara no ha començat la campanya política i Consell 9 ja està treballant a màxim rendiment manipulatiu.

La redacció d'informatius de TVV no és com la de Telemadrid, on els professionals organitzen vagues i protestes contra el control polític del govern autonòmic i en defensa dels seus principis periodístics. Ací l'ètica periodística passa primer per la Perruqueria Camps on és retallada i modelada a l'estil del Règim. I després ixen entrades com aquesta.

Consell 9 i el judici de l'11M:


Rebolicat, poc clar. Ni "ministeri" ni "Acebes" ni molt menys "Aznar" han sonat en veu del professional de l'engany Lluís Motes. TVE és un tant més clara:


Gran diferència, cert? Un altre cas.

Informe europeu sobre l'urbanisme valencià. Vegem primer què ens diu el Telediario:


I l'NT-9 creu més oportú tractar la notícia en la secció "breus" i interpretar-la per l'espectador sense explicar res sobre l'informe.


Només per recuperar un Canal 9 amb informació plural i veraç, 100% en valencià i de qualitat crec que el canvi polític ja paga la pena. Però la majoria no sembla pensar, de moment, així.

Encara hi ha temps per obrir els ulls i vore que la majoria d'arguments i de raons per a votar el Partido Popular són, simplement, enganys.

Salut.

La Mirada Crítica

4 comentaris:

VALENCIANET ha dit...

Si, la veritat és que els fets parlen per si sols...

Prou de manipulació! Adéu PP!

XorX ha dit...

Hola, gràcies!

Respecte al comentari, quina vergonya *^^* no sé com se devia canviar la teua adreça del Favorits per la de l'arxiu i dic, açò sempre està igual... Però ja veig que no ja! Millor ^^

Perdona Xavi... v_v

Salut!

Xe Fu7 ha dit...

El nostre país és tan invisible que ni per a denunciar la manipulació informativa s'en recorden de nosaltres.... La de brometes que podrien fer des de Noche Hache o Buenafuente sobre Canal 9 ... i només se'n recorden de Telemadrid. Tinc molta, però molta molta, curiositat per saber com reaccionarà la redacció de RTVV els dies que separen el 27-M de la investidura del nou director de l'ens per les Corts Valencianes tal i com proposem des del Compromís. Acabarà lluís Motes per fer monòlegs a La Sexta com va fer Urdaci? Segur que tindrà més gràcia que presentant informatius tot i que pensant-ho bé des de Burjassot també ens faria riure de no ser per que les seues perverses lliçons de manipulació les paguem de la nostra butxaca.

XorX ha dit...

M'encantarà Fuset vore la nit de les eleccions com donen la notícia que el PP perd les autonòmiques.

Sobretot si ho presenta Motes.

I el que tu dius, a vore com es comporten des que el PP entra fins que l'esquerra es fa càrrec de la televisió.

El que jo no voldria és un canvi radical a TVV sinó progressiu. En termes audiovisuals hi ha una audiència que respectar i que està acostumada a un tipus de coses, així que s'hauria de canviar progressivament.

Els presentadors de les notícies que foren els mateixos, encara que la redacció es modificara. I que sàpiguen el que és fer Informació.

La programació en valencià i els anuncis publicitaris que anaren apareixent a poc a poc.

Crec que el millor és que l'audiència no note un canvi brusc. I si hi ha algun consell de savis que pensen en gent jove i que no passe com amb TVE que va passar del més comercial al més avorrit.

Ja queda menys, tindré la maquineta d'enregistrar informatius preparadeta perquè m'espere una campanya molt bruta.

Per cert, Telemadrid fa protestes i es mou per denunciar la manipulació que s'exigeix des del govern. A Canal 9 encara estic esperant que algú faça algun moviment abans de les eleccions.

Salut!