Benvinguts :)

dimarts, 24 d’abril de 2007

Bruta legislatura, bruta campanya

S'apropen les eleccions i els partits polítics comencen una guerra per invalidar les estratègies dels oponents.

La Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) i la Llei Electoral Valenciana (Lev) estableixen que a partir de la convocatòria de les eleccions només es poden mantindre campanyes institucionals destinades a informar i motivar el vot dels electors sense influir en la seua orientació [extret de la premsa].

Fa uns dies la Junta Electoral invalidava 8 campanyes de propaganda institucional, 7 del Consell i 1 del Govern central. Esquerra Unida de Castelló demana també la retirada del Pasión x Castellón que promociona l'alcaldia popular a la capital de la Plana.

Doncs bé, ara els socialistes -farts de vore com la televisió pública valenciana fa campanya a favor del PP i en contra de la resta de partits-, durà a la Junta Electoral el tractament informatiu de Canal 9. Ara.

La Mirada Crítica


Levante. El Mercantil Valenciano
Los socialistas llevarán ante la Junta Electoral el tratamiento de Canal 9 sobre el acto
Pastor dice que Camps actúa como un dictador por «su debilidad»

Olmos, Torrent
El PSPV se mostró ayer «indignado» por el tratamiento ofrecido por Radio-Televisió Valenciana a la Fiesta de la Rosa en contraposición a los actos en los que estaba presente Francisco Camps y ha anunciado que facilitará los vídeos a la Junta Electoral por si son constitutivos de delito.

El malestar de los socialistas procede de la pieza ofrecida en el informativo de la noche. Por un lado, ha denunciado el vicepresidente del Consejo de Administración de RTVV, el socialista José Ignacio Pastor, Camps aparece hablando en varias piezas en Castelló y Alcoi «mezclando su cargo institucional con su condición de candidato» mientras que en la pieza del PSPV se obvia que Pla también es candidato. En ésta no aparece Alborch en ningún sitio y la única intervención que se emite es la de la vicepresidenta, contestada ipso facto por Mariano Rajoy. Para Pastor, «la debilidad de Camps es tal que le lleva a actuar como un dictador».

La Mirada Crítica

El PSPV fica els vídeos a disposició de la Junta Electoral i La Mirada Crítica al servei del poble, com ha vingut fent fins ara.

Perquè tergiversar la informació és tan greu ara com al principi de la legislatura, i estic segur que es poden fer molts moviments per evitar la manipulació amb la llei a la mà. Canal 9 deuria de ser tancada fins que complisca la seua Llei de Creació, per dignitat, i no ara a última hora i per motius electorals. De moment no estaria malament retirar de manera immediata tots aquells programes que des d'aquesta institució pública, i de manera contrària a la Lev i a la Loreg, es dediquen exclussivament a crear i transmetre missatges destinats íntegrament a orientar el vot de l'electorat valencià de cara al 27 de maig: des del Parlem Clar fins al Notícies 9. Tancat per il·legalitat.

Bé, ací teniu un resum de l'informatiu d'anit amb les notícies íntegres que es citen a la notícia d'El Mercantil Valenciano, per vore clarament què han decidit ara denunciar els socialistes.


Salut.

La Mirada Crítica

2 comentaris:

Estay ha dit...

Gran treball, la cosa està molt malament. Ja no es tema de esquerres i dreta. Sinó de demòcrates contra gent que se salta a la torera tot l'establit. Inflen els censos de certs municipis, manipulen els mitjans públics, violen la llei electoral i aproven PAI's inviables que destrossen el territori.

Anonymous ha dit...

Està clar que C9 manipula impunement, pero si la gent tinguera una miqueta de criteri, un poquet només, i s'informara més enllà de C9 - Les Províncies / Levante i les ràdios, la manipulació no valdría per a res. Pero la gent sol ser curteta i molt maleable.
Salutacions.