Benvinguts :)

divendres, 30 de març de 2007

PROVOCACIÓ

Pel seu interès, reproduïsc una notícia de VilaWeb. No deixeu de visitar els enllaços.


La Mirada Crítica

www.vilaweb.cat - DIVENDRES, 30/03/2007 - 06:00h
Camps vol tancar TV3 el 25 d'abril

El govern valencià notifica la petició de tancar els repetidors coincidint amb els 300 anys de la batalla d'Almansa · Tresserras i Rambla avancen en la negociació per la reciprocitat, però el govern valencià només l'acceptarà si TV3 no empra la denominació País Valencià · ACPV anuncia mobilitzacions amb el lema 'Salvem TV3'


El govern valencià ha triat una data tan simbòlica com el 25 d'abril, que enguany es commora el tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa, per tancar els repetidors de TV3. Així consta a la petició que ha fet el govern de Camps al jutjat del contenciós administratiu de València, que haurà de decidir si autoritza al Consell d'entrar al repetidor del Mondúver (la Safor). Acció Cultural ho considera una provocació social i sense precedents. El govern valencià i el català negocien un pacte de reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9: el conseller Tresserras s'ha mostrat 'prudent, però optimista', però el conseller Rambla, per més que ha admès un avenç en la negociació, ha dit que només signarien l'acord si TV3 deixa d'emprar la denominació País Valencià.

Ara, a banda de la negociació per la reciprocitat, el procés judicial iniciat pel govern valencià per poder tancar els repetidors el 25 d'abril continua endavant.

Piqué negocia per evitar el tancament

Fins i tot Josep Piqué negocia amb el govern de Camps perquè accepti un acord de reciprocitat, però el president no s'hi avé. El PP de Catalunya ha confirmat a VilaWeb que Piqué feia de pont entre els governs català i valencià. L'anunci, el va fer ahir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. De primer ho va comunicar als manifestants d'Espai País Valencià i de la Plataforma per la Llengua, concentrats al parlament per protestar contra el tancament de TV3 (vegeu el vídeo), i després ho va dir, a dintre, als diputats durant la sessió de control del govern.

Segons que publica l'edició d'avui el diari Levante, però, ni la mediació del líder del PP català, Josep Piqué, no havia servit per trobar una solució al conflicte del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. Tot i que Piqué va parlar ahir amb el president de la Generalitat Valenciana per demanar-li que acceptés la reprocitat, Francesc Camps va dir que la voluntat del Consell era de solucionar la situació d'il·legalitat de les emissions. I va assenyalar José Montilla que, essent ministre d'Indústria, va oferir a ACPV d'emetre TV3 a través de les freqüències de la TDT.

Mobilitzacions

Per tot plegat, ACPV ha anunciat que faria mobilitzacions amb el lema 'Salvem TV3, per la llibertat d'expressió'. L'entitat prepara un acte el 25 d'abril i una manifestació el 5 de maig. A més, ha enviat als ajuntaments de tot el país una proposta de moció perquè condemnin la clausura de les emissions. Un dels consistoris que l'ha subscrit és el de Cocentaina, on fins i tot el grup municipal del PP hi ha votat a favor. Acció Cultural ha rebut més de 50.000 adhesions particulars de suport.

La Mirada CríticaFa dues entrades vaig penjar una foto de blavers-franquistes alegrant-se pel tancament de TV3 al País Valencià i ara el PP es burla de nosaltres fixant la supressió de les emisions de les televisions catalanes ni més ni menys que el 25 d'abril, just 300 anys després que el Regne de València perdera els seus òrgans d'autogovern.

Doncs aquesta vegada sí caurem en la provocació, i de dues formes:

1.- Manifestant-nos el 5 de maig a València (ja en parlarem)
2.- Tirant el PP del major nombre possible d'institucions públiques (ja està tot parlat)

Cal dir que al Senat tots els partits expecte el PP han signat una declaració en contra del tall de la senyal de TV3, i a Catalunya tots els partits -inclòs el PP- excepte Ciutadans també han defés l'emisió de les televisions catalanes al País Valencià.

Mentrestant el PPCV confirma que pretén el control dels mitjans: assegura que podría acceptar la reciprocitat si TV3 abandona la denominació "País Valencià" i si el govern espanyol intervé per habilitar l'espai radioelèctic necessari.

Una vergonya.
La Mirada Crítica

1 comentari:

El Hombre Confuso ha dit...

Feia molt que no et veia per ahí!!! Espere que al final hages trobat al resto, jaja. Ánim pa la recta final!!!!