Benvinguts :)

dilluns, 11 de desembre de 2006

Torna la dictadura

Des de fa uns dies es poden sintonitzar a Castelló les noves televisions autonòmiques valencianes: lpteva (Las Provincias, que emet Onda6) i PopularTV (de la COPE, que també emet des de Madrid). I també les teles de Camps, Canal9 i Punt2.


lpteva - tertúlia
On enfrontaven la veritat absoluta a la República.


PopularTV - el concurs de Fresita
Avui una dona s'ha queixat en directe que duia 25min al telèfon i una altra que diu que no li han arribat dos premis.Torna la dictadura

Els polítics i els votants del PP estan d'enhorabona. Han aconseguit desplaçar la democràcia en favor de la dictadura del s.XXI: la dictadura dels mitjans.

Quatre de quatre cadenes autonòmiques al País Valencià són de dreta o extrema dreta. Cap de centre, cap d'esquerra i, pitjor, cap plural. I no serà que no hi haja una alternativa real plural, 100% en valencià, i de capital valencià (particulars, empreses i ajuntaments de tots els colors).

Però això no és tot. Aquestos dos tancs actuals, llancen les mateixes bombes al País Valencià que a la resta de l'Estat, treballant així per l'España grande y una, i en contra de la llei, de l'Estatut valencià, i de la Constitució.

Si mínim un 25% de la programació ha de ser per llei en valencià, com és que ni per casualitat se sent la nostra llengua a les noves televisions autonòmiques de Camps?

Per això és necessari el canvi al 2007, perquè després de l'apagada analògica la neteja mental de tot l'electorat a càrrec dels mitjans de comunicació campsistes serà irreversible. Perquè amb un Franco ja vam tindre prou, i no necessitem una reencarnació en forma de Franco. Camps i els seus favoritismes i interesos.

A partir d'ara, i sumant la TV autonòmica i la local, al País Valencià governa la dictadura feixista de la dreta més antidemocràtica. La dreta que recupera el seu estat original.

Fa unes setmanes vaig escriure al President Zapatero, a la vicepresidenta Fernández de la Vega, i a tots els ministres que podíen tindre alguna responsabilitat o sensibilitat en aquest sentit, inclosos Joan Clos, ministre d'indústria, turisme i comerç, i el ministre d'administracions públiques i diputat per Castelló, Jordi Sevilla. Cap d'ells es va dignar a respondre sobre la necessitat que l'Estat intervinga en aquesta vulneració de la Constitució.

Això ho dic per a que no penseu que dic que hi ha bons i roíns. Hi ha roíns i més roíns.

Última oportunitat: 25maig07.

La Mirada Crítica

10 comentaris:

Luis ha dit...

y me pregunto yo, la dicatadura no será MAYOR y a nivel NACIONAL desde hace y algún tiempo DEL GRUPO PRISA // EL PAIS, SER, CUATRO, DIGITAL + sogecable...
+ tve que cambia cada vez que hay nuevo gobierno...
No se, reflexiona.

Un saludo

XorX ha dit...

Hola Luis. Si esperes que et diga que no ho és vas equivocat :) Ho tinc ben reflexionat, t'ho explique.

Jo no considere que hi haja bons i roíns, sinó roíns i menys roíns.

Com dius, PRISA té un mercat molt ampli, però no l'ocupa tot. A banda de Cuatro, la SER i el País hi ha Antena 3, la Cope i El Mundo, entre molts altres mijans, moltíssims, de dreta.

De fet, a la televisió estatal digital has de sumar Net TV (amb dues cadenes) i VeoTV (amb dues més) que són de dretes. Quatre més. Telecinco és de Berlusconi, i d'Antena 3 ja ni parlem. A la contra Cuatro i laSexta.

Al País Valencià, de quatre cadenes autonòmiques que hi ha, dis-me tu quina és la fa la "contra".

Com he dit alguna vegada, dos televisions de dretes i dos d'esquerres no s'anul·len, ni fan l'espectre televisiu més plural. I menys si són dues televisions del PP i dues del PSOE, dos partits que s'assemblen més del que pareix.

Una cosa no lleva l'altra. Prisa no justifica la dictadura al País Valencià. Per a mi, l'única solució, és una llei de pluralitat especificant el que ja clarament marca la Constitució. Veracitat, pluralitat, respecte a la joventut i la infantesa i suport a les minories.

Espere que haja quedat més clar el meu punt de vista. Gràcies per escriure!

XorX ha dit...

Per cet, no voldria deixar de dir que per a mi la solució no està tan a la política com relacionada directament amb la creació d'un consell independent de professionals més a prop del poder judicial (del defensor del poble i l'espectador, associacions i Constitucional) que del poder executiu, siga quin siga.

Salut!

Joves d'ACPV ha dit...

Ací la contra la fa InfoTV, llàstima que tinguen pressupost tant baix i que el PP els facen la punyeta...

XorX ha dit...

Hola!

A ella em referia quan deia "I no serà que no hi haja una alternativa real plural, 100% en valencià, i de capital valencià (particulars, empreses i ajuntaments de tots els colors)."

PeròInfoTV no té licència digital (i supose que analògia tampoc), per tant, de "contra poc". A Castelló ni tan sols es veu, quan suposadament ja fa mesos que s'havia de captar la senyal. Per a mi InfoTV no ha cumplit les expectatives, pel que siga, i mentrestant el paper de "contra" segueix vacant...

Llàstima. Salut!

china ha dit...

china-info.blogspot.com

Anonymous ha dit...

http://compromis2007.bloc.cat

SWINSON ha dit...

Xorx:

"Quatre de quatre cadenes autonòmiques al País Valencià són de dreta o extrema dreta.
----------

Les televisons no són de dretes o esquerres. Són més o menys plurals.

I quina de totes diues que és de extrema dreta???

XorX ha dit...

Jo simplificava, però posats a profunditzar no crec que hi haja cadenes més o menys plurals per substituïr a dreta o esquerra.

Hi ha cadenes amb interesos politicoeconòmics (públiques o privades) i cadenes públiques.

XorX ha dit...

Rectifique: Que no l'última oportunitat no fora el 27m per favor!!!