Benvinguts :)

divendres, 6 d’octubre de 2006

Passat i present, o futur

La moció ha acabat sense censura, com tots imaginàvem. Però a canvi ha ocorregut una cosa interessant: ara sabem que hi ha alternativa. I encara més, alternativa que no ve per imposició absoluta.

No sabem si el programa del candidat socialista, Ignasi Pla, es materialitzarà si els ciutadans dipositem en ell la nostra confiança al maig del 2007 o si serà com amb Francisco Camps, que les promeses incomplides es tapen baix noves promeses a incomplir, i així successivament.

El que tinc clar després del debat és una cosa: que Pla té programa i que Joan Ribó (Esquerra Unida) vol un programa conjunt de govern pactat posteriorment a les eleccions si el PP no obté la majoria absoluta.

Si finalment Bloc i EU unifiquen programes i la coalició resultant l'unifica amb el PSPV-PSOE, el canvi està garantit. Un canvi a l'esquerra, al valencianisme i al progrés.

Ací teniu un resum (10min) de la intervenció de Joan Ignasi Pla (1h30min). Del que diu ens creurem la meitat, però aquesta meitat és ja més que el doble del que Francisco Camps ens ha promès.


Genèricament açò és el que ha dit, si voleu les mesures concretes, que n'hi ha i en són moltes, segur que a l'hemeroteca de la premsa electrònica les podreu trobar.

A mi tampoc m'agrada el candidat socialista, ni tan sols el partit, però he de reconèixer que com pitjo és un president millor és el candidat, i no per simple comparació, sinó perquè s'esforça més en el canvi. El PSPV-PSOE ho té molt difícil per a guanyar, però l'esquerra no tant, i d'aquesta pluralitat és d'on eixirà un bon govern o, almenys, un govern millor a l'actual.

El debat de política general, sincerament, ni l'he vist. Perquè ja sé com està "la Comunitat". Està fatal. I per a vore com uns argumenten a favor del seu estat i els altres en contra llançant-se els caps pels plats, doncs passe. L'estat el coneixem tots. El que ens ha de preocupar és si tornem a confiar en el mateix per a que impose la seua solució o confiem en uns altres que pacten una eixida raonable (què bonic ho he pintat, però és que ho veig així).

La Mirada Crítica

11 comentaris:

CapTallat ha dit...

Soc jo que estic borratxo o és que el requadre de la intèrpret de llengua de signes valenciana realment es mou? xD Quin mareo!!

XorX ha dit...

Doncs imaginat la intèrpret si estarà marewjada!! xDD

Intèrpret de "llengua de signes valenciana"... Això m'ho has d'explicar, si ets tan amable.

És un tema que mai m'havia plantejat. En castellà i en valencià la llengua de signes no és igual? Quiens diferències hi ha?

Gràcies :)

Vent d Cabylia ha dit...

El mateix CapTallat ho ha explicat en diversos posts del seu blog:
http://alaguait.blogspot.com/2006/04/les-variants-de-les-ls-espanya.html

XorX ha dit...

Gràcies Vent, se m'havia escapat.

No deixeu de visitar aquest enllaç.

Salut!

CapTallat ha dit...

No, no és igual, nosaltres a ells els entenem però ells a nosaltres no ens entenen. És un poc llarg d'explicar, però d'ací a un mes publicaré un text sobre la situació lingüística de la LS dels sords que viuen al País Valencià, i donarè exemples de diferències, ja no sols de lèxic, sinò de gramàtica.

Però una pregunta, no sé si sabràs dir-me. Per què a la segona cadena de la TVE no hi eixia la intèrpret? Se suposa que La 2 ha utilititzat la senyal de TVV però no n'hi ix. Com és això? Serviria de gaire escriure'ls un correu electrònic als del cente de l'Aitana perquè incloguen la intèrpret? Crec que el conveni sobre interpretació en LS ha estat amb les Corts Valencianes, no amb la TVV.

XorX ha dit...

No eixia perquè el que fa TVV és enviar a les altres televisions la imatge neta, només el debat diguem. Així, si volen fer una peça informativa amb aquestes imatges no els ix la intèrpret pel mig.

Probablement, i assumint l'acord sobre la LS a les Corts que nomenes, la senyal de vídeo de la intèrpret anirà per un altre canal de vídeo que TVE també rebria però no va incloure en l'emisió.

Però no ho sé.

Carlos ha dit...

la verdad es que ma ha gustado mucho el comentario. Te has pegado una buena currada xorx para el video.
Enhorabueana!!!

SWIN ha dit...

Estàs segur del que dius sobre el programa de Pla??

No vorem un govern social si guanya el PSPV. No és alternativa, és més del mateix. És més profitós votar Camps que votar al PSOE, perquè oferixen una mateixa línia i els del PP ho fan molt millor.

Si el que vols és una línia diferent, l'alternativa està clara. I no és el PSPV.

XorX ha dit...

... el PP mai unificarà forces amb ningú. La imposició de la majoria absoluta no és mai la solució.

L'alternativa, el canvi, ve amb un govern d'esquerres, no amb un govern del PSPV.

Pense que ho he escrit clar. El PSPV ha presentat una alternativa, però el canvi ve de la mà d'altres formacions.

És el que pense.

SWIN ha dit...

Però pense que lo del PSPV NO és una alternativa. El pacte, potser, sí, però perquè l'alternativa de veres és la dels partits d'esquerra de veres.

Votar PSPV, pense jo, no servix per a res. La gent es decebria si governara el PSPV a soles. Però com això és impossible, mai ho sabrem. Al 2007 tindrem més PP o alternativa. Però cap de les dos coses serà per mèrit del PSPV.

Visita el meu blog, si vols, i enllaça-lo. És sobre la ciutat de València.

www.ciudadanov.blogspot.com

Salut

XorX ha dit...

En qualsevol cas crec que coincidim en quina és la millor [per no dir única] solució ;)

Salut