Benvinguts :)

diumenge, 29 d’octubre de 2006

Democràcia catalana

Sempre s'ha dit que Catalunya va per davant de la resta de l'Estat. Sempre s'ha dit que són més oberts, més independents, més treballadors, més europeus.

Fa molts anys que Catalunya va esdevindre la fàbrica d'Espanya, i s'ha mantingut en una posició dominant.

Evidentment, si comparem el principat amb el País Valencià no eixim ben parats -la política ens ha fet el que som-, però a Catalunya tampoc és tot tan transparent com sembla...

Eleccions al Parlament de Catalunya

A dos dies de les eleccions nacionals catalanes, no només no se sap amb claredat qui presidirà sinó que ni tan sols es sap amb una mínima seguretat qui governarà. Sabem qui no ho farà: el PP.

Al Parlament català, a diferència de a les Corts valencianes, hi ha molts partits polítics. On nosaltres en tenim tres, ells en tenen cinc: PPC, IC-V, PSC, ERC i CiU. Això dona pas a múltiples formes de govern. Ningú governarà sol, segons les canviants enquestes. Sociovergència? Tripartit com fins ara? O bé altres possibles fórmules?

La qüestió és que on a les enquestes valencianes apareix un lloc destinat específicament al Bloc (supere o no el 5%), o a la coalició que aquest partit podria fer amb EU (o amb el PSPV...), a Catalunya apareixen simplement "Altres", quan hi ha una alta probabilitat que accedisca un partit nou al Parlament. Un partit censurat. Un partit menyspreat. Un partit anomenat Ciutadans - Partit de la Ciutadania.

Aquesta censura ve perquè es tracta d'un partit de dreta (ells es diuen centre-esquerra) no nacionalista. De fet, és un partit anticatalanista. Des de quan és açò motiu per a la censura informativa? Mireu el PP si apareix.

Ciutadans - Ppartit de la Ciutadania


Ciutadans ha dut a terme una gran campanya electoral amb la dificultat afegida que no només ha de donar a conèixer el seu programa sinó la seua pròpia existència. TVC -i la majoria de mitjans de comunicació- obvien aquest partit i les seues probabilitats d'acedir al Parlament. A Catalunya també hi ha anticatalanisme. Els Telenotícies al nivell dels Notícies 9? Més bé el Parlament al nivell de les Corts:

ACÍ ANAVA UN VÍDEO DELS TELENOTÍCIES DE TV3 ON ES COMENTAVA QUE LES NOTÍCIES SOBRE ELECCIONS NO ESTAVEN SIGNADES PER LA IMPOSICIÓ DE TEMPS SEGONS REPRESENTACIÓ PARLAMENÀRIA. ES VA PERDRE PER LA CENSURA D'ANTENA 3 I YOUTUBE.


Conec molt per sobre el programa de Ciutadans però, mentre espere que no governe en cap coalició, desitge que finalment obtinga representació parlamentària i puga des d'allà donar a conèixer altres formes d'entendre la Comunidad Autónoma Catalana. Si hi ha antiespanyolistes a Madrid, que hi haja anticatalanistes a Barcelona.

Aconseguirà aquesta norma que comenta Lluís Caelles que no es repartisquen més els escons? Si accedeixen nous partits... s'argumentarà aquesta censura mediàtica? I si finalment Ciutadans no entra... quedarà legitimat aquest comportament?

La Mirada Crítica

2 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Però home, per l'amor de Déu, no em compares la situació sociopolítica i electoral del BNV amb la de Ciutadans de Catalunya. El BLOC és la tercera força municipal del País Valencià, amb nombroses alcaldies, i CdC, de moment, no té cap força social ni electoral.

Han aparegut en els mitjans anticatalanistes com El Mundo i l'ABC i en la resta quan han tingut algun acte important (hui mateix a El País una nota de premsa informa de l'acte de clausura amb 1.500 persones i una crònica de campanya sencera de Soledad Gallego-Díaz).

Als mitjans públics, sobre això, hi ha hagut bastant polèmica amb la decisió de la Junta Electoral d'haver de destinar a cada partit un temps proporcional a la seua representació parlamentària (cosa que a mi em sembla bé, tant de bo es complira al País Valencià). En definitiva, no crec que Ciutadans de Catalunya haja estat especialment marginat.

XorX ha dit...

Supose que queda demostrat que per molt que ú s'esforce amb calentura no es poden escriure entrades decents.

El que tu has interpretat no era el que jo volia plantejar, així que l'he editada. Tot i això no queda res clar, però mira, ahí queda. La pròxima vegada esperaré a recuperar-me per a escriure!

Salut!