Benvinguts :)

dimarts, 3 d’octubre de 2006

Censura al President

La moció de censura que demà es debatrà a les Corts valencianes és, per a que ho entengueu, una espècie de segona investidura.

A partir de les 10 a Punt 2

Com sabeu, passades els eleccions, el nou parlament vota un president. En 2003 va guanyar Camps perquè el PP va obtindre majoria absoluta. Ara aquesta majoria es posa en dubte i es torna a repetir la votació.

Tot i que un diputat popular va abandonar el seu partit per anar-se'n al grup mixt de la mà de Coalició Valenciana, el Partido Popular segueix tenint majoria absoluta. Per aquesta raó, a pesar de la divisió interna del PP entre zaplanistes i campistes, és d'esperar que la moció no prospere.

Però de totes maneres el candidat a president del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, no compta de moment amb el recolzament d'Esquerra Unida, que esperarà a que el socialista presente el seu programa de govern en el transcurs del debat per decidir si el recolza o no.

Aquesta moció és una acció estratègica dels socialistes mitjançant la qual pretenen donar a conèixer el seu programa electoral a la ciutadania i també criticar el desgovern de Camps, la corrupció, l'abandonament dels serveis públics i la manipulació de Televisió Valenciana.

Falta una cosa important entre les raons que els socialistes ens donen per a presentar la moció: l'urbanisme.

Esquerra Unida va exigir al PSPV-PSOE una moratòria urbanística després de les dures crítiques llançades des de la Unió Europea a aquestes polítiques dels populars, però els socialistes volen allunyar-se el màxim possible de crear una analogia al tripartit català de cara a l'opinió pública, ja que els vots que necessita guanyar l'esquerra els ha de d'agafar dels votants conservadors.

Punt 2 emetrà demà a partir de les 10h, segons informa El País, el debat sobre la moció i dijous i divendres el debat de política general, que per llei s'hauria d'haver realitzat el passat mes de setembre i que els populars van retardar per eclipsar, solapar o saturar la iniciativa socialista.

El reglament de les Corts dóna tot el protagonisme al candidat a la presidència en una moció de censura, per això no està previst que Francisco Camps intervinga en el debat de demà. Per contra, sí defendrà els mèrits del seu mandat al debat de política general.

Siga com siga, Joan Ignasi Pla té un dur repte per davant si en tres dies vol posar, de cara a la ciutadania ,totes les cartes sobre la taula.

La Mirada Crítica

8 comentaris:

the vice ha dit...

Arrebuscando el poal de la basuraa uuuuu (poner la musica del baul de los recuerdos de karina).

En fin Joan Ignasi Pla sabe mucho de corrupcion, manipulacion televisiva etc etc, al fin y al cabo lo que no sepa siempre se lo puede preguntar a Lerma.

En fin esto huele a alguna jugada sucia de algun transfuga con el voto comprado para poder ganar en los despachos lo que no ganaron en la calle.

XorX ha dit...

No crec que hi haja cap trànsfuga més que el que se n'ha anat del PP al partit d'ultra dreta Coalición Valenciana, que no sabem què farà.

Sí, González també manipulava i mira ara TVE, ni punt de comparació. Això no me diu res, pitjor em pinta el tema de Catral i l'urbanisme il·legal.

Tinc ganes de saber què dirà Pla demà sobre aquest alcalde, si el tirarà del partit per donar exemple del que ha de fer el PP amb Fabra i tota la resta de corruptes.

Però també tinc ganes de saber com explica el PP haver consentit això durant tant de temps i traure-ho a la llum just el dia abans de la moció.

Demà es tracta de triar el candidat menys roín a la presidència.

Anonymous ha dit...

I si en lloc de Catral li peguem una ullada als pobles del voltant. És curiós, com és el poble on menys s'ha construït de la comarca i damunt sota el vist i plau de Conselleria, amb el que podem parlar que s'ha produït una petita agranada cap a casa... perquè no li lleven els poders urbaístics a l'Ajuntament de Burriana? que més ha de passar?

Ein?

the vice ha dit...

El presidente se decidio hace años en las urnas y todavia no ha tocado cambiarlo, es una mierda que un presidente de comunidad huya como una rata a madrid en busca de un ministerio, pero creo que con Camps hemos ganado en el cambio.

Visto lo visto y oido lo oido, mas los comentarios de todo tipo de la gente mientras comiamos yo lo resumiria de una forma simple.

Esteban Pons es el cero a la izquierda del cero a la izquierda en estos momentos a nueve meses vista de la elecciones.

No es conocido por la gente y no arrastra votantes, es un candidato cuyo unico merito es vestir el rojo simbolo del psoe y que como se ha dicho en otros posts del planet castello, ha hablado de obviedades sin proponer ninguna solucion.

Ha hecho la mocion sabiendo que no la podia ganar, para auto-publicitarse ya se sabe que la fama aunque sea por cosas malas siempre es mejor que el desconocimiento a la hora de conseguir los votos.

XorX ha dit...

Jo el que pense és que t'has equivocat de moció perque no n'has encertat ni una.

dAvidet ha dit...

Tots han fet una miketa de vergonya! Alguns més que altres, tot siga dit... però l'únic que m'ha quedat clar és que el menos dolent dels candidats ja nu es presenta.
Cada dia m'agrada més amb quin fervor s'agafen a les urnes aquells han manat tota la vida sense el seu consentiment...La moció de censura no tan sols serveix per canviar presidents (que estimen tan el seu poble i el respecten que traguen amb els debats, funció per la cual li paguem!) també serveixen per deununciar què esta fallant...

Xiket xiket... no sé jo si guanyarem el País...o si millor emigrar però almenys que no es pensen que som tontos! o pitjor: que som com ells!

Xe Fu7 ha dit...

Xorx, espere que t'animes a participar del concurs de vídeos de l'Adéu PP amb algun curt. ja saps que tens els bases a www.adeupp.org

Salut!

PS: I tu Davidet, també podries pensar-t'ho eh, mante!

XorX ha dit...

Pensaré en això Fuset. I a vore si faig una entrada publicitant aquesta interessant iniciativa, que quan vaig fer la del vídeo del Bloc no sabia que existia!

Salut.