Benvinguts :)

dimecres, 27 de setembre de 2006

Érem pocs i va parir la romanesa

Com tots els que vivim a Castelló i rodalies coneixem, el problema de la immigració a la nostra zona comença a ser alarmant.

La població estrangera, majoritàriament provinent de Romania, comença a ser una plaga. I parle de plaga perquè, per entendre'ns, no s'aclimaten al nostre ecosistema, ni en qualitat ni en quantitat.

Generalment si un ésser viu no s'aclimata, mor. Doncs aquestos en lloc de morir-se ells (anar-se'n), ens maten a nosaltres (ens destrueixen com a societat, com a cultura).

És a dir, que com a norma general, els romanesos no s'integren. I menys els sudamericans i la resta d'estrangers en general, sobretot si provenen del mateix Estat.

Bé, tornant als romanesos, ara el problema creix encara més, perquè amb l'adhesió de Romania a la Unió Europea aquesta gent es trobarà, de cop, legal al nostre país. I molts ja pensen en dur les seues famílies. Si cada parella de romanesos en duu dos més (que en seran més, segur) la xifra es dispararia.

Una quantitat que la nostra societat no pot absorvir, perquè si l'arribada de 30mil romanesos en els darrers deu anys ja ha despertat molta repulsa (i no falten raons, per antivalencianistes i antiespanyolistes) si en venen 30mil en uns mesos la bombolla explotarà. I només falta que puguen crear-se partits polítics i votar-se per rematar l'ocupació. Si no t'integres, no votes. El dret a votar és una cosa molt més seriosa i complexa. I tingueu ben segur que qualsevol jove de 16 anys d'ací tindrà, per context social, més idea per a votar que qualsevol immigrant major d'edat. Hi ha votants amb més i menys qualitat, i això s'ha de tindre en compte en una democràcia on, paral·lelament, tots els vots han de comptar el mateix.

I ja no parlem dels que es dediquen íntegrament a fer mal...


És que el [des]Govern valencià no veu el problema? O és que no el vol vore perquè el desgovern en aquesta matèria afavoreix el seu antivalencianisme?

La Mirada Crítica

12 comentaris:

Luis Peralta ha dit...

La responsabilidad de que un pueblo se integre corre, casi exclusivamente, a cargo del pueblo al que se inmigra. Va siendo hora quizá de pedir cuentas a los responsables de las políticas de (no)integración.

Edu ha dit...

Més tard o més prompte la gent eixirà al carrer a deixar les coses clares.

Per desgràcia a Castelló pareix ser que som una mica covards per a eixir al carrer, em pense que és una llàstima. L'any que vé potser siga una mica tard, la veritat és que no ho sé, però tinc una cosa clara. MÉS NO, GRÀCIES.

abans que siga tard ha dit...

La integraciò també corre a càrrec del que ve de fora.
Si aquest no fa cap esforç per integrar-se, les polítiques de integració no faran efecte.

XorX ha dit...

I si nosaltres no discriminem els que no s'integren aleshores mai veuran la necessitat de fer-ho. Ací juguem tots.

Suso ha dit...

T'has passat de rosca colega!

Per què s'han d'integrar els immigrants? Mentre respecten les normes legals i de convivència allà ells.
Tots els nacionals estem integrats?
No hi ha moltíssima gent d'ací que passa de tot i ningú els diu res ni els demana que s'integren o participen?
Un de Càdis o de Jaen no és immigrant?

Què vol dir integrat?: Pertànyer a una Gaiata? Anar a la Magdalena? Eixir al pregó?

Jo sóc immigrant doncs.

XorX ha dit...

Jo agrairia que abans d'escriure cap comentari es llegira l'entrada en qüestió.

Els teus drets acaben on comencen els dels altres. I reconec com a meus els de la cultura, la tradició, la història i la llengua. No els defenses si no vols, però, almenys, respecta'ls.

Anonymous ha dit...

eso

Raül ha dit...

L'única manera d'integrar un col·lectiu de nouvinguts és tractar-lo com si foren de casa. Açò implica, per exemple, parlar-los en valencià i dir-los castellonencs. Hem fa gràcia -o no- llegir en el Mediterraneo que si Romania entra en la UE 30.000 romanesos votaran en Castelló. Però aleshores, no seran ja castellonencs? Ara, ací, qui deuria prendre la iniciativa deuria ser l'administració. Però quin model d'integració té l'Ajuntament de Castelló o la Generalitat? Cap, si de cas integrar en español.

Suso ha dit...

Ja he llegit l'entrada principal, és això el que m'ha fet fer el primer comentari. I al rellegir-la, per si no havia entés bé alguna cosa, encara em reafirme més en el que he dit.

No entenc que tenen a veure això que dius ("Els teus drets acaben on comencen els dels altres. I reconec com a meus els de la cultura, la tradició, la història i la llengua. No els defenses si no vols, però, almenys, respecta'ls.") amb el que jo dic. Jo defense les nostres tradicions, la cultura i tot lo nostre però no em sembla bé obligar als altres a fer-ho.

Salut.

XorX ha dit...

Ja veig, Suso, que ets capaç de fer un Copy&Paste, però encara no estic segur que arribes a entendre el que escrivim.

"No els defenses si no vols, però, almenys, respecta'ls."

Doncs el mateix per a estrangers i forasters. Integrar-se és, per exemple, aprendre la llengua del lloc on vas a fer vida, no per parlar-la si no vols, però conèixer-la per respectar el dret dels altres a fer-la servir i ser entesos en el seu ús. Ara veus la connexió?

No es pot defendre res que ni tan sols penses que és respectable. Supose que és una estratègia anàloga a la del blaverisme amb el valencià, diuen que el defensen però en realitat l'estan destuint des de dins.

Ja podem imaginar per on vas.

Anonymous ha dit...

eso

Zilner ha dit...

Els romanesos no són la xacra... la xacra som nosaltres. Jo conec a romanesos i són bona gent, el que passa és que ells mateixos es queixen que la gent d'aquí no fa cap esforç per entendre'ls

I perquè sempre van amb gent del seu país? Doncs perquè aqui no donem el braç a tòrcer i no els permetem que tinguin èxit ni res... Són imigrants i, com a tals, se'ls ha de menysprear no?