Benvinguts :)

dijous, 6 de juliol de 2006

Reunió PSE-Batasuna

Dies després que Zapatero anunciara el començament del diàleg amb ETA el PSE (Partido Socialista de Euskadi) s'ha reunit amb el partit il·legalitzat Batasuna.

Reunió PSE-Batasuna

Una reunió "correcta i sincera" segons ambdós bàndols que servirà per avançar en l'evolució democràtica de Batasuna i en l'acabament de la violència i el terrorisme.

Bones notícies per a La Mirada Crítica i qui us escriu, però males notícies per als nombrosos còmplices dels assassins: el PP (Partido Popular), l'AVT (Asociación de Víctimas del Terrorismo) i totes les persones que els recolzen en els seus intents d'assegurar la supervivència del grup terrorista.

La Mirada Crítica

8 comentaris:

Doctor Infierno ha dit...

Qué tonterías dices. PP y AVT cómplices de los terroristas cuando ellos han sido los primeros que han sufrido el terrorismo.

XorX ha dit...

Primer de tot, NO NOMÉS ELLS han patit el terrorisme.

I segon, ja he explicat moltes vegades les raons per les quals he arribat a aquesta conclusió:

1.- Al PP no li interessa electoralment que el PSOE (i no ell) acabe amb ETA. Per tant, que seguisca viva fins que recuperen el poder.

2.- Com més víctimes hi haja més poder es té. L'AVT només mira pel poder, convocant manifestacions per forçar el govern a canviar les seus promeses electorals i aliniant-se amb partits que els ofereixen més poder si junts aconsegueixen enderrocar l'actual executiu.

Per tot açò, i pel que fa el bonomi PP-AVT, és que pense que aquestos dos anteposen la recuperació del poder a la desaparició d'ETA en què treballa el govern de Zapatero.

Treballen per que ETA no desaparega (no ja que segusca matant, espere). Conseqüència lògica: còmplice de la seua existencia, còmplice dels assassins.

Salut.

the vice ha dit...

Bueno yo no opino como tu.

Batasuna esta ILEGALIZADA por no condenar los atentados, estar en el marco legal es tan simple como decir señores condeno el terrorismo y quiero luchar por la paza.

No lo hace pues son un partido ilegal y por lo tanto un partido legal no debe de negociar nunca con ellos.

Si los partidos politicos se MEAN y se MOFAN de las sentencias y en las leyes, ¿para que sirven estas? ¿Porque tendriamos que aceptarlas nosotros?...

Si el PSOE cree que la ley que ilegaliza a batasuna es incorrecta que la cambie al fin y al cabo se aprovo con su apoyo.

Lo demas todo tonterias y demagogia, los asesinos a la carcel y la llave de su puerta a un pozo.

XorX ha dit...

Són punts de vista distints, segons el meu crec que de vegades el problema és que la gent té el cap massa quadrat.

El PSE s'ha reunit amb Batasuna -un partit il·legalitzat però una realitat política que governa en molts ajuntaments i que representa molta gent- per dir-li una cosa molt clara: que cumplisquen la Llei de Partits (amb la que no estic gens d'acord, per cert). I els han demanat, ni més ni menys, que condemnen la violència i que tornen a la legalitat. Això no és negociar, per molt que alguns afirmeu el contrari.

A partir d'ací es podrà acceptar Batasuna en una 'taula de partits' i això suposarà un gran avantatge en l'anomenat procés de pau. En aquest punt cal recordar que Aznar i González ja ho van intentar en el seu moment sense tampoc exigir a ETA l'abandonament de les armes.

A partir d'ací podeu fer la demagògia que vulgueu, però no hi ha res pitjor que no fer res per acabar amb el terrorisme.

Estem més prop que mai i ho sabem tots, ja ens explicareu quins interesos i quines raons teniu en paralitzar el procés. Segons el meu punt de vista cal intentar-ho perquè no es perd res i es pot guanyar molt.

Salut.

Anonymous ha dit...

¿ Qué problema hay en cumplir la ley y condenar la violencia ? ¿ Tanto le cuesta a Batasuna condenar la violencia para volver a ser legal ? En cuanto Aznar y González hablaron con ETA para ver qué querían y si había alguna posibilidad de solucionarse el problema, pero no empezaron a negociar con las pistolas encima de la mesa.

Y también conviene recordar que aquí no hay ninguna guerra. Esto no es Irlanda o Palestina, no hay dos bandos que se matan entre ellos. Hay una banda terrorista que asesina a los que no piensan como ellos, con el apoyo de Batasuna y su base social, que aunque significativa no es mayoritaria ( el PSOE y PP vascos aproximadamente doblan cada uno en escaños a los sucesores de Batasuna, PCTV )y con el PNV-EA mirando para otro lado, que también en cierto modo son cómplices.

Y aquí la demagogia es acusar al PP, partido que ha sufrido mayor número de bajas, y a la AVT, la asociación mayoritaria de las víctimas de ser cómplices. Espero que nadie de esos dos colectivos lea algo tan aberrante y avergonzante.

XorX ha dit...

Primer llig els diaris (ELS diaris) i després parles, perquè no n'has encertat ni una.

He d'admetre que tens tota la raó, en el teu món, baix la teua mirada. El problema és que la realitat és una altra, i no dic que jo puga vore la realitat més clarament que tu.

Però almenys puc entendre que amb tot l'escenari intel·lectual que t'has muntat has aconseguit donar-li la volta a la truita. Felicitats, anònim.

Anonymous ha dit...

No has argumentado ni una sola cosa, y te has retratado con tu primera frase, te felicito:

"Primer llig els diaris (ELS diaris) i després parles, perquè no n'has encertat ni una."

XorX ha dit...

No sé si és que no m'entens o és que no em vols entendre. Per experiència pense que és la segona.

L'argument està molt clar: uns treballen actívament per acabar amb ETA i altres treballen actívament per a que els primers no acaben amb ETA. Ara és quan les vostres mentides tracten de donar-li la volta.

Pots seguir vivint en el teu món imaginari i seguir inventant-te els arguments que més et convenen. Però si no fonamentes res en la realitat de poc servirà.