Benvinguts :)

dimecres, 21 de juny de 2006

de tant estirar la corda es trenca

Ahir, dos romanesos de 18 i 20 anys van pegar una pallissa a una dóna enmig del carrer, a l'eixida de sa casa, a les deu de la nit. Amenaces de mort i brutals puntades i punyades. El delicte de la víctima? Ser una dona nascuda amb el cos d'un home, una situació que ningú som capaços de comprendre.

Es pot comprendre l'heterosexualitat i l'homosexualitat. Fins i tot la bisexualitat, però la transsexualitat és encara més dura que tot açò, sobretot a la infantesa.

Doncs sembla que Maribel, als seus 42 anys, ja amb l'aparença de dona que mereix, no ha patit tot el que havia de patir. "Maricón, hijo de puta, vamos a acabar cntigo", cridaven els agressors mentre l'apallissaven.

Ella va demanar ajuda al col·lectiu Tal Qual de Castelló i ells la van dur a l'hospital, d'on va eixir cap a la comissaria després de ser ateses les seues ferides. La mateixa policia va advertir que la denúncia "no anava a servir per a res", ja que seria difícil agafar els agressors, paraules que, naturalment, van molestar Maribel.

I jo afegisc, no servirà de res perquè la justícia beneficia encara els roïns (i més si són estrangers) i perquè encara que els agafen no els faran res ni els tornaran al seu país, d'on mai haurien hagut d'eixir. Per a fer estes coses i, a més a més, fotre la resta d'immigrants que no fan cap mal, millor que es queden a casa.

Precísament per això, el coordinador de Tal Qual, Mario Pérez, va especificar que "el fet que l'agressor fora romanès no implicava que tota la societat romanesa de Castelló fora transfòbica. S'ha d'anar amb compte per no encoratjar la xenofòbia."

Si es crea xenofòbia és per actes així, perquè els estrangers no s'integren i perquè nosaltres tampoc no movem un dit per integrar-los.

L'agredida ha sigut una dona transsexual en una societat homòfoba i transfòbica. Res no passarà, desgraciadament. Però ja vorem què ocorre quan violen una xiqueta de la terreta... Aleshores sí que es desbordarà la situació amb els immigrants. Petarà, i a partir d'ací sí ens vorem TOTS obligats a viure com una vertadera societat plural.

Llàstima no tindre un Estatut com el català, que implante el requisit lingüístic per a poder romandre al territori. La llengua és el primer nivell de la integració, rarament trobarem racisme o xenofòbia cap a un estranger que et parle/entenga en valencià. I els catalans ho saben.

Des d'ací tot el meu recolzament a Maribel i a tot aquell que es trobe en situació similar.


La Mirada Crítica

1 comentari:

Pedro ha dit...

Hace poco publiqué en mi blog algo sobre la homofobia y xenofobia, que decía que eran como patologías (sociales). Estos temas me tocan mucho la moral.

Yo conozco a Maribel, conozco también a Mario y a gente de Tal Cual, con los que tuvimos el placer de hacer una charla en la UJI sobre estos temas. Odio la mierda de la homofobia (así como la transfobia o como se diga), odio la ignorancia de la gente, y sobre todo, por encima de todo, odio la violencia, venga de donde venga. No hace falta que hayan tenido que venir de fuera para que ocurra esto. Esta homofobia y conductas así pasan también con nuestra gente, con los que han nacido aquí.

Yo puedo entender que la gente no entienda porqué un tío es gay o una tía lesbiana, porqué son bisexuales o alguien nace en un cuerpo que no es el suyo. Les entiendo, así como había gente que tampoco podía entender que la tierra era redonda (aunque parezca increíble, pero era así). Lo que no puedo entender es la violencia, tanto verbal como física, y el rechazo y la marginación a estas personas. Tenemos que poner todos de nuestra parte y luchar contra esta patología social (homofobia, transfobia, xenofobia, ...), que siempre va contra los más desfavorecidos.

Malditos!!