Benvinguts :)

dimarts, 9 de maig de 2006

PAM! Suïcidi

ERC diu NO a l'Estatut.

MetroDiario - Suïcidi

Aquesta decisió ha obert l'enèsima crisi al govern tripartit de Maragall fins al punt que després del referèndum segurament es convocaran eleccions anticipades.

Això beneficiarà a ERC?

L'Estatut és el que és i no menys gràcies a ERC. Però per altra banda, les desorbitades exigències dels republicans no són realistes, no es corresponen amb la realitat que es viu actualment a l'Estat espanyol. I això la gent ho sap.

Catalunya és una nació, això és irrefutable amb un diccionari a la mà. Però no podem oblidar que realitats tan evidents com aquesta no poden ser reconegudes oficialment per la Constitució. El reconeixement al preàmbul que el Parlament considera majoritàriament Catalunya com a nació és, probablement, el més que la Carta Magna espanyola els permetrà, però... Que la Constitució impedisca aquest reconeixement significa que no siga realment així?

La resposta és NO. La Constitució no decideix qui és o no és nació. La Constitució només et nega la possibilitat de reconèixer-te oficialment com a nació. És només un tabú. Simple repressió.

Però això no ho entén així el partit de Carod-Rovira. Falta saber si la resta dels catalans pensa com ell o no, i en quines proporcions.

La Mirada Crítica