Benvinguts :)

divendres, 5 de maig de 2006

COLONITZACIÓ

COMUNICAT D'ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ:La propera setmana es podran veure dos canals més en català, el 300 i el 3-24.

Acció Cultural del País Valencià fa una forta aposta pel futur de les telecomunicacions en català al País Valencià i comença la migració de les emissions de televisió tant de TV3 com del Canal 33 a sistema digital, TDT. Aquest canvi sols afecten el Centre Emissor de TV3-C33 del Bartolo, al Desert de les Palmes, i la seua àrea de cobertura (*). A partir de la pròxima setmana, del 8 al 14 de maig, les emissions de TV3 - C33 des del centre emissor del Bartolo, al Desert de les Palmes, passaran a emetre amb digital, "TDT".

Per continuar veient les dues emissions TV3 - C33 i dos programes més (Canal 300 i el 3/24), caldrà que els espectadors compren a la seua botiga habitual de electrodomèstics o centre comercial, un descodificador digital "TDT". L´emissió continuarà en digital pel canal 47 de l´UHF, canal per on fins ara s'emetia el Canal 33. El canal per on s'emet actualment TV3, (canal 34 de l´UHF) passarà a ser ocupat pròximament per la nova cadena analògica La Sexta.

La data exacta d´aquest canvi es sabrà els propers dies, mitjançant un rètol imprès a la banda inferior de l´imatge de TV3. Si no es compra un descodificador de TDT, la pròxima setmana els televisors analògics sols veuran neu a la pantalla pel canal on es veia el C33. Segons diuen els tècnics d'ACPV, "al continuar les emissions pel mateix canal 47 de l´UHF no cal fer modificacions a les antenes, si vostè ens veia abans per aquest canal, comprant un descodificador ens ha de continuar veient.

Per la seua banda, el centre emissor de TV3-C33 de la Vall d´Uixò, continuarà emetent en analògic fins al 2007, quan passarà a digital".

(*) Poblacions més importants parcialment o total afectades: Castelló de la Plana, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Almassora, Vila-real, Borriana, Nules, Moncofa, etc. Altres poblacions que no estiguen incloses en aquest llistat poden estar afectades si tenen les antenes dirigides cap al Centre Emissor del Bartolo o Desert de les Palmes. Les poblacions del nord de Castelló que capten el senyal de TV3 directament del Montcaro no es veuran afectades per aquest canvi.
I després diuen que no es tracta d'una colonització...

La Mirada Crítica