Benvinguts :)

dijous, 13 d’abril de 2006

Mor un altre dia

I guess I'll die another day
It's not my time to go


El president de la Confederació d'Empresaris de Navarra, José Manuel Ayesa, ha assegurat al Diario de Navarra que ETA ha enviat en els darrers dies certes cartes a diversos empresaris. Les missives, segons informa aquest diari, estan datades al mes de març, però no s'especifica si abans o després de l'inici de la treva.

Segons afirma Ayesa a la Cadena SER, hi ha dos models de carta: unes on "es convida a l'empresari a col·laborar en el procés de pau a través d'una contribució econòmica" i altres que exigeixen el pagament de l'impost revolucionari "seguint el format amenaçant" típic d'ETA.

Però l'informe que va enviar Interior al President afirmava que la treva es mantenia en tots els seus fronts, inclòs aquest considerat indispensable de complir per a una futura negociació.

Suposa això un trencament de la treva?

En principi no, perquè un alto el foc permanent no es trenca més que amb foc. Evidentment, el procés de pau sí que es paralitzaria si açò resultara ser cert i si les cartes foren autèntiques i datades d'abans de l'abandonament del foc. A més a més, no s'ha realitzat cap denúncia d'extorsió per part de cap empresari.

Ara esperarem a demà per a vore les respostes del Govern, l'oposició (que aposte que el PP en fa un ús partidista), Batasuna (qui ja sabeu que ha renunciat a canviar de nom quan es revise el seu estat d'il·legalitat) i fins i tot la mateixa ETA (perquè qui diu que no ha sigut el PP qui ha enviat les cartes en nom d'ETA?). Perquè a més d'un li interessa que ETA morga un altre dia... d'una altra legislatura...

De tota manera he de dir que per a mi una invitació no és coacció. Almenys no voldria jo que ningú a qui haja convidat a anar a sopar alguna vegada em denunciara per assetjament, que vindria a ser una interpretació anàloga a la de les cartes.

A vore com van les coses demà... que em tem un allau de declaracions abans fins i tot d'esbrinar la veritat de tot aquest delicat assumpte.

Font: El País


La Mirada Crítica