Benvinguts :)

dimarts, 11 d’abril de 2006

Gràcies Berlusconi

Se'n va Berlusconi...
Silvio Berlusconi, 'Il Cavaliere'

i arriba Prodi...

Romano Prodi, 'Il Professore'... acompanyat per les tropes d'Iraq, en clara al·lusió a Zapatero.El sistema electoral que Berlusconi ("Casa delle Libertà") va posar en marxa abans del començament de la campanya electoral per a poder seguir governant amb majoria absoluta d'escons (sense necessitat de tindre el percentatge necessari) se li ha girat en contra. Ara, segons aquesta llei, si cap coalició o partit aconsegueix el 55% dels vots, se li atorga al més votat -encara que siga per un vot de diferència- la majoria absoluta (340 escons).

D'aquesta manera, i havent aconseguit finalment majoria en les dues cambres -en contra de l'amo de la majoria dels mitjans de comunicació italians-, el líder de la coalició de centre-esquerra "Unione", Romano Prodi, serà el proper president italià.


Tot el sistema és un poc difícil d'entendre, i ni tan sols els grans mitjans espanyols ofereixen a hores d'ara les mateixes xifres (click per a ampliar):

Gràfic El Mundo - 100% Gràfic El País - Definitiu


Però el canvi serà després que Berlusconi, qui encara no ha acceptat la derrota, revise detingudament cada vot dels emigrants. Posteriorment tractarà de promoure una disputa civil enfrontant les dos meitats del país. Però poca legitimitat tindrà 'Il Cavaliere' contra un govern que té una majoria absoluta... que ell s'ha encarregat de garantir-li.


Gràcies Berlusconi!

La Mirada Crítica


3 comentaris:

dAvidet ha dit...

Vedo che sono tanti colloni nella Italia... ma non per votare Prodi se no per votare ancora il barbone di Berlusconi...

Ais... Un éstat molt estrany aquest...

XorX ha dit...

... va, no me faces demanar-te que m'ho traduïsques...

MarkitCS ha dit...

Jo crec que este Berlusconi ha estat aprenent del seu amic Aznar, com son tant amiguets!.
Que perds unes eleccions? No pasa res, desligitimes el procès i armes bronca per a tindre la clientela en contra de la oposició que guanya.
El Prodi un poc "sos" no? La victoria electoral pareixia un funeral xD.