Benvinguts :)

divendres, 7 d’abril de 2006

crisi sense arguments

Zapatero ha anunciat avui una remodelació del seu equip de govern, després de passar l'equador de la legislatura. Ho compararem amb el primer govern d'Aznar... en aquells diaris que tinguen hemeroteca gratuita...


- ABC: 07 abril 2006

Zapatero anuncia una remodelación del Gobierno

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, comunicó hoy en el Palacio de la Moncloa, tras informar previamente al Rey, de la primera crisis de Ejecutivo de su mandato, que afecta a los Ministerios de Defensa, Interior y Educación y que serán ocupados, respectivamente, por José Antonio Alonso, Alfredo Pérez Rubalcaba y Mercedes Cabrera Calvo Sotelo. "Si él quisiera, seguiría en el Gobierno", remarcó respecto a la marcha del Ejecutivo de Bono.

- ABC: 10 juliol 2002


Aznar remodela el Gobierno para recuperar la iniciativa política

José María Aznar abordó la mayor remodelación de su gabinete con el objetivo de recuperar la iniciativa política, frenar la escalada opositora del PSOE y ordenar al partido y al propio Ejecutivo de cara a las próximas contiendas electorales.

- El País: 07 abril 2006

Zapatero remodela su Gobierno

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciado esta mañana por sorpresa cambios en varios ministerios. José Bono deja Defensa a petición propia y le reemplaza José Antonio Alonso. Interior lo ocupará Alfredo Pérez Rubalcaba, hasta ahora portavoz parlamentario del PSOE. Por último, Mercedes Cabrera sustituirá a María Jesús San Segundo en Educación.

- El País: 10 juliol 2002

Aznar cambia a ocho ministros para encarar sus dos últimos años en el poder

José María Aznar ha decidido aliviar la presión que sufre su Gobierno y tomar la iniciativa política, a menos de una semana del debate sobre el estado de la nación, con un cambio de ministros para encarar sus dos últimos años de mandato. En la crisis anunciada ayer, la mayor desde que en 1996 el PP llegó al poder, hubo sorpresas en los nombramientos, pero no en las destituciones.

- El Mundo: 07 abril 2006

La dimisión de Bono obliga a Zapatero a cambiar su Gobierno

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciado cambios en su Ejecutivo. Releva al ministro de Defensa, José Bono, por deseo expreso de éste. Ocupa su cargo el actual ministro del Interior, José Antonio Alonso. El nuevo ministro de Interior será Alfredo Pérez Rubalcaba. También cambia la titular de Educación: Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo relevará a María Jesús San Segundo.

- El Mundo: 10 juliol 2002

Aznar revoluciona el Gobierno con las figuras más en alza del PP


El presidente del Gobierno, José María Aznar, ha reforzado la figura de Mariano Rajoy quien es ahora vicepresidente primero, ministro Portavoz y de la Presidencia. Aznar se enfrenta a los nuevos retos con una profunda remodelación de su Gabinete que afecta a nueve ministerios.

- Las Provincias: 07 abril 2006


Zapatero sustituye a Bono por Alonso y pone a Rubalcaba en Interior


El presidente Zapatero ha llevado hoy a cabo la primera crisis de Gobierno de su mandato con la ubicación en las carteras de Defensa e Interior de dos personas de máxima confianza: José Antonio Alonso y Alfredo Pérez Rubalcaba. Todo ello tras el abandono a petición propia de José Bono, hasta ahora responsable de Defensa. También cambia de titular el departamento de Educación, del que sale María José San Segundo para ser sustituida por Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo.

- Levante-EMV: 07 abril 2006

Alonso sustituye a José Bono en el equipo de Gobierno y Rubalcaba asume Interior

El jefe del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, anunció hoy la primera remodelación de su Gabinete, del que sale el ministro de Defensa, José Bono, para ser sustituido por José Antonio Alonso, mientras que Alfredo Pérez Rubalcaba asumirá Interior y Mercedes Cabrera relevará a María Jesús San Segundo en Educación.

- La Razón: 07 abril 2006


Zapatero sustituye a tresministros en su primera crisis de Gobierno

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, anunció hoy la primera remodelación de su Gabinete, del que sale el ministro de Defensa, José Bono, para ser sustituido por José Antonio Alonso, mientras que Alfredo Pérez Rubalcaba asumirá Interior y Mercedes Cabrera relevará a María Jesús San Segundo en Educación.

- El Periódico: 07 abril 2006

Zapatero relleva els ministres de Defensa, Interior i Educació

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat la primera crisi del seu Gabinet, del qual surt el ministre de Defensa, José Bono, per ser substituït per José Antonio Alonso, actual titular d'Interior, mentre que el portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, assumirà la cartera d'Alonso i Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo, presidenta de la comissió d'Educació del Congrés, rellevarà María Jesús San Segundo en aquell departament.

- La Vanguardia: 07 abril 2006

Bono provoca la primera crisis de gobierno y Rubalcaba entra en el ejecutivo

El presidente José Luis Rodríguez Zapatero anunció hoy cambios en los ministerios de Defensa, Interior y Educación, en lo que supone su primera gran crisis de gobierno dos años después de llegar a la Moncloa. Con Rubalcaba y Alonso, Zapatero se asegura dentro del Consejo de Ministros el control del proceso de paz.Jo no entenc molt d'estes coses, però no comprenc com fins i tot els mitjans més propers al Govern de Zapatero parlen de crisi. Crec que cal remarcar molt especialment la neutralitat del diari Levante-EMV.

S'han dit moltes coses sobre per què ha hagut aquestos canvis, però de la mà dels protagonistes no he escoltat que hi haja cap crisi o gran crisi en el Govern. De fet, els canvis es produeixen en un moment còmode per a Zapatero amb una diferència de 5 punts respecte al PP segons la SER i de 8 punts segons altres mitjans conservadors. Les carteres on han hagut canvis són les que menys problemes donen actualment a Zapatero, la qual cosa convida a pensar que són millores més que sustitucions per problemes. S'ha argumentat que la ministra d'Educació ix després de complir la primera fase de les reformes educatives i el ministre de Defensa ha assegurat explícitament que se'n va per motius personals i en absolut per discrepàncies professionals. Estem a meitat legislatura, on és la crisi?

Però els mitjans diuen el que volen... Entre els que pdoem comparar la remodelació de Zapatero amb la d'Aznar cap se salva: l'ABC va lloar a Aznar i ataca a Zapatero; El País va anar en contra d'Aznar el 2002 i ara es mostra neutral amb Zapatero; i finalment El Mundo també es mostra neutral amb Zapatero però va lloar a Aznar la pasada legislatura.

La Mirada Crítica

3 comentaris:

Xe Fu7 ha dit...

No crec que el terme crisi tinga en si connotacions negatives. Bé, potser li atorguem socialment eixes connotacions.. i efectivament acaba per esdevindre-ho, però de fet el nom que té açò és el de crisi. Mira com per exemple el propi El Pais parlava a l'edició digital de crisi...

XorX ha dit...

Si, però seguisc sense entendre-ho. Això pot portar a confusió, molta gent pot pensar que és una crisi de govern seriosa.

No se fins a quin punt aquest terme està correctament generalitzat... Perquè quan hi haja una crisi de veritat com l'anomenaran?

No dic que ho facen a mala fe, però per al públic en general fa una impressió més real del que ocorre un diari com Levante que qualsevol que parle de 'crisi' o 'gran crisi', que ja és el colmo.

Izevsk ha dit...

xai xic, com anem? mira, desficioset per València....la veritat es q anava a dir-te el mateix q "xe fu7" , la paraula crisi en aquest cas no té una connotació negativa, si bé, tots sabem massa de "quin peu coixeja" cada diari. I altra cosa, la "cartera de interior" si q donarà problemes, per poder negociar amb ETA s'haurà de cedir en qüestions penitenciàries, aquest serà molt probablement el cavall de batalla del PP als propers mesos.
Apa sagal! salut i alegria!
(i baixa del cotxe, que a la nostra terra es va millor amb bicicleta!!!!!)
Joan.