Benvinguts :)

dilluns, 27 de març de 2006

Alto el foc permanent

Com per tots és conegut, hi ha un sector de la societat -proper ideològicament al Partit Popular, al mateix temps lligat a altres qüestions més menyspreables- que no desitja la fi d'ETA.


ETA vol dir, com desenvoluparen els passats dies totes les televisions, Euskadi i llibertat (corregiu-me si ho recorde malament), i és per això que jo discrepe totalment de molts i parcialment de la resta.


Al contrari que el PP i els seus votants, que no desitgen la fi de l'ETA que ara coneixem perquè els beneficia i interessa electoralment (recordeu eleccions 2000, majoria absoluta del PP a partir d'un ús partidista del terrorisme i auspiciat per un decadent PSOE), jo vull que la violència i els assassinats acaben; I al contrari que molts altres, jo pense que ETA ha de seguir com a formació política democràtica defensant legal i pacíficament les seues idees.


Res de dissoldre ETA, sinó reconvertir-la. Res de legalitzar Batasuna, sinó legalitzar la part política dels ara terroristes, perquè ETA no vol dir assassinat tant com Espanya no vol dir repressió.


I, és més, mai he pensat que Arnaldo Otegi (Batasuna) haja d'anar a presó per convocar una vaga on algunes persones van fer destrosses. Mai ho he cregut convenient, oportú, ni just, i molt menys ara que l'escenari ha canviat.


És el que pense. I com sóc partidari de treballar per la democràcia i per la pau, mire amb bons ulls i amb esperança l'anunci d'alto el foc, perquè crec que és l'única manera de treballar activa i positivament per aquesta finalitat. El camí es fa caminant, i com més siguem en el camí, més ample, contundent i segur el traçarem.


Som el que fem, i estic segur que l'únic partit que ha demostrat amb fets que no desitjava la fi d'ETA també s'afegirà a la resta de partits per a buscar la pau, de la mateixa manera que ho va fer a la transició.


Ací teniu un vídeo amb el comunicat d'ETA des de diverses televisions:

La majoria de cadenes es van implicar molt en la notícia... Exceptuant, com de costum, Canal 9, que va a tornar a donar l'esquena a la informació -com fa cada dia en cada informatiu- i es va convertir en l'única televisió que no va oferir cap especial sobre l'anunci d'alto el foc permanent d'ETA.


Així, mentre TVE, TV3, Antena 3, Cuatro i Telecinco emetien en directe informatius especials i declaracions en directe...TVE matíTVE vesprada


TV3 matíTV3 vesprada


Antena 3 matíAntena 3 vesprada


Cuatro matíCuatro vesprada


Telecinco matíTelecinco vesprada


... Canal 9 oferia açò:


Canal 9 matíCanal 9 vesprada


I per acabar, fixeu-vos en aquestes imatges, que Canal 9 tampoc va emetre en directe i que fins i tot PopularTV ho va fer... A vore si noteu alguna cosa curiosa...
No? M'he adonat que al President té poders màgics. Cada vegada que alça una mà, qualsevol de les dues, salten espurnes per tota la sala de premsa. Em recorda al correfoc, imagineu-vos-ho. Per què ho farà? Serà que Bambi duu molta rabia interior i no la pot contindre? O potser és que cada vegada que entrava algú de la COPE o d'Antena 3 li llançava una descàrrega? En qualsevol cas, ho dissimulava molt bé. Esteu segurs que Carod-Rovira (ERC) va tindre una angina de pit? Potser mai ho sabrem...


Au, ja està bé, salut

1 comentari:

Mars Attacks ha dit...

Què bo! Donen ganes de ficar-li una vareta màgica a la mà i doblar-lo per a que cada cop que la extén diga "ETA, expeliarmus!".

Mola, mola, bon ull :D