Benvinguts :)

dilluns, 20 de febrer de 2006

Tu Vida Es... TVE

Darrerament l'estratègia del Partido Popular s'ha radicalitzat. Consisteix bàsicament a criticar tot allò que faça el govern, estiga ben fet o mal fet; resulte bo o roín; siga veritat o mentida. I una de els vies d'atac és TVE, que va estar a la seua disposició durant vuit anys i que ara no suporten vore reconvertida en un ens cada dia més independent.

PP-TVE


Ara han muntat un espectacle amb un error en la introducció d'un vídeo en un informatiu La 2 Notícias.

Resulta que, després d'una notícia sobre vexacions a Abu Ghraib, el tècnic de realització es va equivocar en prémer un botó i va introduir una font on apareixia en pausa un vídeo de Rajoy. De seguida han denunciat la manipulació informativa de Ràdio Televisió Espanyola i ha sonat en boca de molts la paraula 'subliminal'.

Per suposat, no han tardat en exigir la dimissió de la directora de RTVE, Carmen Caffarel, i del director d'informatius, Fran Llorente, tot i que La 2 Notícias s'ha disculpat en directe i ha explicat la causa de l'error.

És una altra mesura desesperada del PP per enderrocar un govern basant-se en la mentida, en l'exageració i en la tergiversació dels fets, realitats i informacions.

Ací teniu el vídeo. He de dir que de ser manipulació subliminal seria la més ridícula del món, però en cap cas més lamentable que la reacció del principal partit de l'oposició en l'Estat espanyol.


I tot açò després d'altres actuacions contra la televisió pública com l'intent de censurar un reportatge d'Informe Semanal on es criticava l'abús urbanístic a la "Comunidad Valenciana" (o Levante, com diuen alguns per ofendre'ns encara més). Arran d'açò, Consell i TVE mantenen un pols l'un per tractar d'influir sobre l'altre i aquest per poder seguir amb el grau rècord d'independència aconseguit des de l'entrada de Zapatero al govern.

El Consell va enviar un "publirreportatge" sobre la construcció al País Valencià que TVE s'ha negat a emetre, i també s'ha negat a rectificar i demanar disculpes pel que considera un reportatge crític i apolític. Des d'aleshores el govern valencià manté pressions sobre TVE que posen en perill el conveni aconseguit entre ambdues institucions. El mateix portaveu del Consell, Esteban González Pons, va dir que que la Generalitat va recórrer al dret de rectificació "amb la certesa que el reportatge servia única i exclusivament per a donar mala fama i mala imatge de la Comunitat". TVE va declarar que "el reportatge està realitzat amb criteris estrictament professionals i que constitueix un exemple del periodisme plural i independent que es fa en l'actual etapa dels informatius de TVE".

La Generalitat, en una ofensiva intervencionista més, va exigir a TVE informatius territorials diaris els continguts dels quals serien prèviament concretats per la Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana. Però no acaba ací, perquè també proposava -atenció- informatius de 30 minuts per als dissabtes elaborats gratuïtament des del departament de premsa de la Generalitat. Com Canal 9 però pitjor!

Però TVE no cedeix i prefereix trencar acords i traslladar-se abans que sotmetre's a la censura i manipulació que caracteritzen les comunicacions del Consell valencià i del PP en general, i van decidir no acceptar la invitació de la Generalitat d'abandonar el País i fer desaparèixer el centre territorial valencià. Ací vos pose el reportatge d'Informe Semanal anomenat "Construcción sin Límites".

Si és que el PP viu d'això, de la mentida i la manipulació. I TVE, com Canal 9, és un dels pilars bàsics en què es sostenia i sosté el seu corrupte govern. És normal que enyoren el control sobre certs mitjans, sobretot quan fins i tot ells afirmaven que la nostra vida era TVE, perquè era una fàbrica de falses realitats creades en base a l'interès polític del Partido Popular.

PP -afortunadament- Tu Vida Era... TVE...

4 comentaris:

XorX ha dit...

Espere que es vejen els vídeos. Si no:

- La 2 Notícias: http://www.youtube.com/watch?v=b3UQfXj-zRQ

- Informe Semanal: http://www.youtube.com/watch?v=AICYINQgrW8

Salut

cat ha dit...

És boníssim el video xD El vaig vore ahir a la Noche Hache.

Q parlen de dimissió?? Q donen exemple ells primer...

davideT ha dit...

Marcador del partido:
Levante- Español (2-0)...
ais...tornar a vore el video dels despropossits del PP em dona ganes de fer-me activista ecológic!
sobre la manipulació de Tve... tan tontos son els del pp q no han trovat cap forma més evident de manipulació? estructura de informatius? temps? continguts?... etc... si q ho fan be els del psoe, si... q s'han d'agafar a un planol... es q...xiket! tan lokos!

ATD ha dit...

Desde luego esta gente del pp ya no sabe que hacer, con tal de tener votos son capaces de matar a su madre! En fin con lo bien que parece que esta ahora TVE... y lo del reportaje del levante la caña! Es una barbaridad lo que se esta haciendo aqui... en fin la gente parece que le da igual... en nad a nos quedamos sin arboles, sin playas virgenes y sin un solo tramo con edificios... snif snif