Benvinguts :)

diumenge, 29 de gener de 2006

Temps de fitxatges

Les televisions estan movent fitxes.

Sovint hi ha canvis d'equip humà entre televisions. Davant i darrere de els càmeres. Evidentment, un programa no triomfarà si la persona que el condueix no el sap dur, però cregueu-me que importa molt més allò que hi ha al darrere: el productor, i també el director. I les persones que trien per a fer el treball.

Molts d'aquestos canvis, sobretot aquells que veiem, és a dir, de presentadors, moltes vegades no abandonen una empresa i se'n van a una altra. O potser ho fan a mitges, perquè els programes són la majoria de les vegades coproduccions. De vegades el professional no canvia de productora tot i que canvie de cadena.

Si fa mesos Olga Viza i Rosa Mª Mateos van ser acomiadades d'Antena 3, l'any passat Telecinco i Antena 3 intercanviaren Ana Rosa Quintana per María Teresa Campos (on clarament la cinc va eixir beneficiada), Àngels Barceló se'n va anar a TV3 al setembre, molts van migrar a Cuatro per al seu naixement i ara Pedro Piqueras omplirà el buit que va deixar Juan Pedro Valentín a Telecinco (quan s'esperava que després dels dos anys d'excedència que va demanar a Antena 3 per a dirigir RNE tornara a aquesta cadena), els moviments de les cares de la tele no s'aturen.

Mireu:
Telecinco recupera a Carolina Ferre amb un concurs culinari


Carolina Ferre
La periodista és una de les presentadores més desitjades per les distintes cadenes des que va triomfar amb 'Día a Día', tot i no haver tingut molt d'èxit amb el seu 'Plan C'. Es comenta que distintes cadenes estaven interessades en ella, però finalment ha renovat amb Telecinco.

I a més a més:
Telecinco fitxa a Silvia Jato després d'estar 10 anys a Antena3


Silvia Jato
Considerada una de les presentadores "estrella" de la cadena pel conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile. S'ha apostat fort per aquesta llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials amb un contracte de "llarga durada".

Més coses:
La sexta anuncia el fitxatge de l'humorista Florentino Fernández


Florentino Fernández
Com els continguts de La Sexta encara no s'han donat a conèixer, tot i que s'ha anunciat una cadena generalista amb varietat de formats, no se sap exactament el paper que tindrà. Però potser acompanyarà al president de la cadena, Emilio Aragón, en un programa d'humor que conduirà aquest últim.

I el que més m'ha alegrat:
Cuatro fitxa a Núria Roca per a conduir un programa diari en directe


Núria Roca

La veritat és que aquesta llicenciada en Arquitectura, que va arribar a la televisió de forma casual, m'agrada bastant.

Jo no sé si el programa li'l donaran de matí o de vesprada. Espere que de vesprada. I que no es conformen amb una careta bonica, un gran somriure i una simpatia desmesurada, perquè aquesta xica té molt de potencial.

Un programa de televisió és molt més que la cara que el condueix. Cal una bona producció, direcció i conducció. I no només aquestes tres persones físiques, sinó els equips que s'organitzen baix -o al costat en el cas dels presentadors- de cada una d'aquestes figures.

Són tres pilars que no poden fallar. Perquè si falla un el producte final fracassarà.

Segons açò, podríem replantejar-nos un dels casos més sorprenents dels últims mesos:

lo que inTERESA

Podria ser que 'lo que inTERESA' de Mª Teresa Campos no fóra un fracàs (amb una mitjana d'un 15% de share) per la presentadora sinó per la direcció o el contracte que fan que el programa gire més al voltant de la Campos que de l'actualitat. Si era la reina dels matins Telecinco amb 'Día a Día', per què va fracassar en Antena 3 amb el mateix producte ('Cada Día') i torna a fracassar amb 'lo que inTERESA'? No és ella el que falla, perquè és la mateixa, ni el seu egocentrisme, que tampoc ha canviat; No és el format, perquè no va variar i ara que ho ha fet res ha millorat; Serà la cadena?

La meua teoria és que hi ha franges en que les cadenes són susceptibles. I no hi ha molt a fer. Els matins d'Antena 3 ja no funcionaven abans de la Campos i van seguir sense funcionar després del seu aterratge. Els matins de Telecinco feia anys que funcionaven, i la gent no deixaria de vore la cinc estiguera Carolina Ferre o Alicia Senovilla (que ja és dir). Només els canvis grans en els moments oportuns poden funcionar: Antena 3 triomfa amb els culebrons de sobretaula i Telecinco va haver de retirar la seua gran estrena de dilluns perquè no passava del 8%.

Bé, de tota manera les ofensives no acabaran i, a més a més, Cuatro i La Sexta seguiran tractant de trobar per tots els mitjans el moment, els professionals i el producte ideals per a guanyar-se la fidelitat d'una bona part del públic.

Salut!

6 comentaris:

OpB ha dit...

Interessant el post, que es sap de la sexta? és la primera vegada que ho senc!

XorX ha dit...

Pots anar a www.lasexta.com

Allà hi ha molt poquet encara sobre aquest canal tot i que li falten aproximadament dos mesos per a nàixer.

Jo crec que a dos mesos de l'estrena de Cuatro sabíem més coses, però estos van per un altre camí. A més, no ho tindran tan fàcil, perquè no només la gent no la coneix sinó que, a diferència de Cuatro, s'haurà de buscar la freqüencia a la televisió per a vore-la.

Ja vaig parlar un poquet de La Sexta:

http://lamiradacritica.blogspot.com/2005/12/arriba-la-tdt.html

Salut!

MarkitCS ha dit...

Per cert xorx, el muntatge de nuria roca l'has fet tu?

Esta molt currat :O

XorX ha dit...

Si xiquet, tots. Ahi amb enginy, Google i PhotoShop (i vaig haver de fer els simbols de Telecinco i Antena3 perquè no els vaig trobar amb suficient grandària, qualitat i del color que volia).

Cinc hores vaig estar per a fer eixe post així que s'agraeix!! :D

Salut!

simkin ha dit...

El tema de la Campos és realment curiós, conec a fans de Ma Teresa, que no han abandonat la cinc. També crec que tot està en la cadena... no sé, no creus que a3 fa pudor? Te un aire diferent, jo no entenc d'aquestes coses, almenys no com tu, però la cinc és més lluminosa, és agradable de veure... bé i la costum, tmb fa molt.
Amb el que sí discrepe és amb l'opinió que tens de Núria... bona i potencial? bé físicament sí, però altra cosa, jo la vaig veure a... on era? la selva de los famosos i em donava la sensació no podia portar-lo, tothom parlava i ella no era capaç de mantenir l'ordre, se li n'anava de les mans contínuament. Ara que tal volta ere la primera vegada que feie un programa d'eixes característiques, que també deu ser difícil controlar tota eixa rabera.

Per cert, tens una llicència de photoshop? xD ... en eixe cas, en un futur per a aquesta classe de muntatges "senzills" pots fer servir El GIMP [1]. Però això quan tingues temps que costa fer el canvi (t'ho diu va començar amb el photoshop 3). No em fages cas, soc un maleït spammer. Salut.

[1] http://www.softcatala.org/projectes/gimp/

XorX ha dit...

Hehehe, gràcies Simkin, i tranquil, ja estic acostumat a les batalletes pel software lliure :P

Home, jo és que per a dir-te la veritat ni UHF ni les selves/illes dels famosos els vaig vore. Però la recorde al Fem Tele, que mai va ser el Malalts de Tele però que la xiqueta s'apanyava.

Jo crec que, com tots, cadascú té un perfil i un tipus de programa que li pega més. Jo crec que un magazine a Núria Roca se li donarà millor que una espècie de debat entre famosos malcriats (i les seues mares).

Pel que sius de T5 i A3. Molt d'acord amb tu. Telecinco és la que visualment més atrau a la vista, més airejada. Antena 3 dóna més angoixa. Els informatius són el més clar exemple: Telecinco blaus de distintes tonalitats i blancs i Antena 3 blaus i rojos forts.

Mira, faré una entrada algun dia parlant d'això, que li tinc ganes.

Salut!