Benvinguts :)

dimarts, 24 de gener de 2006

No es trenca Espanya, es trenca el PP

Els estatuts estan que trenquen. Però no estats, sinó partits.

Josep Piqué, s'ha reunit aquesta vesprada a les 18.00h amb Mariano Rajoy durant quasi tres hores.

Piqué ha arribat al lloc de la reunió -que s'ha mantingut en secret per a mantindre allunyada la premsa- disposat a presentar la seua dimissió per la desautorització d'Acebes a les seues paraules sobre l'Estatut català. El líder popular català havia mostrat ja el seu malestar amb l'estratagema d'ultradreta del PP espanyol que ha perjudicat en continuades ocasions la seua política de centre-dreta estratègicament adreçada a la realitat catalana.

Així, la majoria dels informatius estatals i TV3 han considerat la notícia de la possible dimissió del cap dels populars catalans com un dels temes del dia.

Ha sigut durant el desenvolupament dels programes quan s'ha fet pública la finalització de la reunió, on Mariano Rajoy ha convençut Piqué a no abandonar el càrrec ni el partit.

Els informatius han estat espessos i tot i obrir molts d'ells amb aquesta notícia la majoria han esperat a finalitzar els seus programes per a donar la notícia d'última hora sense alterar l'escaleta que marca l'ordre de les diferents informacions:


Ángeles Blanco
Informativos Telecinco - Ángeles Blanco
21.13h: Telecinco ha sigut la primera en donar la notícia. També era la primera en acabar l'informatiu. Blanco ha comentat la notícia d'última hora just abans de tancar explicant que Piqué finalment no dimitiria. [Lamente aquesta captura tan poc encertada]
· · ·
Lídia Heredia i Lluís Caelles
Telenotícies - Lídia Heredia i Lluís Caelles
21.16h: Només tres minuts més tard Heredia donava la notícia a TV3 també al tancar l'informatiu amb la mateixa informació que Telecinco però amb una connexió en directe a la seu del PP al carrer Gènova de Madrid.
· · ·
Iñaki Gabilondo
NoticiasCuatro - Iñaki Gabilondo
21.19h: Tres minuts més tard que Heredia i sis minuts més tard que Blanco, Gabilondo donava la notícia a NoticiasCuatro, també amb una connexió en directe a Madrid. No oferia més informació que TV3 o Telecinco, però ha sigut l'únic informatiu que ha modificat l'estructura del programa per a donar la notícia i ho ha fet abans dels esports.
· · ·
Matías Prats
A3 Noticias - Matías Prats
21.45h: Quasi mitja hora més tard que Telecinco, Prats donava l'última hora al tancar l'informatiu líder d'audiència en el conjunt de l'Estat. No oferia cap informació nova respecte als altres informatius.
· · ·
Lorenzo Milà
Telediario - Lorenzo Milà
21.46h: Milà i el seu Telediario han sigut els últims en donar la notícia i han realitzat una connexió en directe amb Madrid. Han sigut els únics que han afirmat que el líder català no abandonarà la seua intenció de negociar i arrimar posicions amb l'Estatut.
Després d'açò, i abans d'acomiadar el Telediario, Milà ha donat repàs als principals titulars de la jornada. No disposaven d'imatges de la trobada dels polítics populars però alguna cosa estarien preparant perquè a la notícia sobre el trasllat dels papers de Salamanca se'ls ha colat un titular que no li corresponia [la següent notícia, d'internacional, no ha tingut titular i la resta ja bé]:
Titular erroni al sumari
· · ·
Finalment Piqué no ha dimitit, no sabem per què. Però el que sí sabem és que no ha sigut comprat políticament, perquè seguirà amb la seua disposició a debatre sobre l'Estatut.
Pot semblar que és una anàlisi excessiva per a una notícia d'aquest tipus, però crec que a banda del contingut en si era interessant analitzar com tractarien els informatius una notícia d'última hora amb la que han obert un informatiu, que tampoc és un cas molt corrent. També he estat pendent de Canal 9. En aquest cas no sé si ha obert l'informatiu amb aquesta notícia (coneixent-los podrien fins i tot no haver-la tractada), però a partir de les 21.19h no han ofert la notícia, i dubte bastant que ho hagen fet abans.
Salut.