Benvinguts :)

dimecres, 25 de gener de 2006

MOR L'ESTATUTET

Levante-EMV
El PP prefereix el fracàs del nou text estatutari a cedir davant les tesis de Pla

Levante-EMV
El PSPV dóna per mort el nou text i Castellano (PP) compara els canvis amb la derrota d'Almansa


Pareix ser que haurem d'esperar per a tindre un nou Estatut. I si tot segueix igual de bé, potser en 2007 hi ha una majoria d'esquerres a les Corts Valencianes i a 2008 segueix a Madrid.
Amb aquest panorama polític i amb l'Estatut català ja aprovat (i potser també el Gallec i altres seguint la via catalana), tindrem l'oportunitat d'aprovar un Estatut digne per al País Valencià.

Els socialistes esperen un intent a la desesperada del PP deixant "idioma valencià" al preàmbul de l'Estatut i traient el sostre electoral del 5% mantenint el percentatge a la Llei Electoral, però ni PSPV ni EU acceptaran mai aquestes propostes.

Però hi ha un altre titular que crida més l'atenció (compte, que dóna vergonya aliena):

Las Provincias
Lo Rat Penat insta Pla a retornar el Premi Convivència


I és que el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, va indicar ahir que si Pla fora “coherent”, retornaria el Premi Convivència Manuel Broseta que li va ser concedit junt a Camps, en reconeixement al pacte de l'Estatut i que està dotat amb 6.000 euros.

Es veu que el premi no era tant per la Convivència sinó per interessos ideològics, ja que va mostar el seu "malestar" amb el PSPV per l'eliminació de les referències al “idioma valencià” en el nou Estatut d'Autonomia i per la rebaixa del llistó electoral.

Els blavers-espanyolistes no tenen vergonya ni la coneixen. Però els valencians estem d'enhorabona.

A vore si no fan reviure l'Estatutet, que no ens fa cap falta.

Salut!

1 comentari:

Josep M. Fernández ha dit...

Sí que és una bona noticia sí, no les tenia totes amb mi pel que fa a l'última maniobra de Pla (tot i que realment no suposava més que canviar quatre comes, clar que el PP supose que haurà fet els seus comptes i tem perdre vots si UV entrés al Parlament).