Benvinguts :)

dissabte, 14 de gener de 2006

Manual del bon manipulador

Iu Forn escriu a l'AVUI una columna anomenada Passa-ho! -sempre en clau d'humor- i que ha escandalitzat alguns sectors ideològics arran de la seua estel·lar aparició en els comentaris de La Mañana de la COPE i de la web LibertadDgital.


NoticiasCuatro


NoticiasCuatro s'ha fer ressò de la notícia on ha comentat l'ocorregut i també que El País ha publicat que s'ha produït gran malestar entre els alts comandaments de l'exèrcit, i que fins i tot el Ministeri de Defensa ha emplaçat el Fiscal General a estudiar accions legals contra l'AVUI.


Manual del bon colpista

Passa-ho!

Iu Forn

Patim una pandèmia de militars d'una molt alta graduació (possiblement absenta) als que no els agrada l'Estatut. O sigui que com que estan enfadadets es dediquen a amenaçar-nos de treure els tancs al carrer. Bé, doncs, o els treuen d'una vegada o callen (també d'una vegada). I si al final creuen que han de fer el que històricament han fet en aquests casos, permetin-me uns consells d'amic:

Si entren a BCN per la Diagonal, deixin els tancs i agafin el tramvia, que estem parlant d'una ciutat sostenible.

Un cop a la Diagonal veuran que a mà dreta hi ha la seu de La Caixa, ja saben, aquests de l'opa que vol matar de gana Ej-paña. És evident que mereix ser assaltada. Però molt de compte!!! Si en un despatx es troben una noia alta i rossa, deixin-la estar. Podria ser una filla del rei que treballa a l'empresa.

Si en ple saqueig de la ciutat decideixen tornar a endur-se papers, millor que esperin que retornin els que ara estan venint de Salamanca. Si se'ls emporten junts, aprofitaran el transport i estalviaran uns calerons, que sempre van bé.

Recordin que l'ordenança de civisme de BCN prohibeix la pràctica de la prostitució en segons quins supòsits. Per tant, millor que vinguin sense les seves mares.

Avís important: ¿saben el Financial Times, aquest diari que dimarts afirmava que l'article 8 de la Constitució té "imperfeccions", que demanar ser una nació és un anhel democràtic i que l'actitud del PP en el cas Mena "pot representar una amenaça més gran a la unitat d'Ej-paña que les ambicions autonomistes de Catalunya"? Doncs aquest diari no és català. Per bombardejar-lo haurien de trucar a informació de la Gran Bretanya i demanar-los l'adreça a ells.

Ah, i una cosa molt important que em deixava: sobretot facin cas del senyor Tribunal Suprem i només arribar apuntin-se a ballar sevillanes, no fos cas que acabessin aprenent català.


Ja veieu que és un article totalment irònic i humorístic. Doncs avui, Forn ha hagut de rectificar les seues probablement desafortunades paraules per l'allau de crítiques que se'ls han llançat a sobre i aclarir que es referia únicament als colpistes, cosa que jo pense que és evident.

L'autor ha demanat una disculpa amarga mentre ha denunciat que se li ha insultat explícitament i fins i tot amenaçat per aquells que han esbiaixat, manipulat i tret de context les seues paraules atraient les ires i fúries dels sectors més radicals de la dreta espanyola i també d'aquells militars que treballen en missions humanitàries i que, en alguns casos, estan donant la seva vida i als quals Forn no feia cap referència. Ha aprofitat també per desitjar no haver de culpar als manipuladors de qualsevol cosa que li puga passar a ell.

Com està el món.

2 comentaris:

Davidet ha dit...

osti tu!
aquet pais, estat, nació de nacions o constipat mal curat... cada dia em toca més la fibra sensible.
Jo si que em faré colpista però de seu de mitjans de comunicació.
avegades tinc la sensació q ens prenen per babaus (q no dic q no ho som, però tan?). obviament l'article aprla d'uns canalles en clau d'humor. I que li keda a un ciutadà si no pot fer

Sergi ha dit...

Fa dos mesos va ser el Jutge Fanlo, ara ho volen fer amb Iu Forn. Es volen carregar la llibertat d'expressió??