Benvinguts :)

dijous, 12 de gener de 2006

Esdeveniments en cadena

El País
EU proposa al PSPV un Estatut com el català o l'andalús


Mentre la Coordinadora General d'Esquerra Unida, Glòria Marcos, instava al PSPV-PSOE a fixar "dia i hora" per a iniciar converses entre ambdós partits per a evitar que l'estatut valencià siga un text "de tercera regional",

Levante-EMV
EU adverteix al PSPV que la seua actitud dificulta un possible pacte al 2007


Però el PSPV deu confiar en que Esquerra Unida optarà tot i els seues amenaces per governar en coalició si es té l'oportunitat al 2007, perquè total, EU no ha resultat ser tan distinta del PSPV o del PP...

Levante-EMV
Esquerra Unida demanarà explicacions a Arnal pel monitor d'LCD


Increïble. Els companys de Carles Arnal, qui va rebutjar el monitor LCD valorat entre 250€ i 1300€ (segons les distintes fonts), li retrauen que els haja deixat en evidència en no acceptar el present que President de les Corts, Julio de España, va regalar als 89 diputats amb motiu de les festes de Nadal, pagats amb diners públics. Molt esquerra molta esquerra però a l'hora de pagarse capricis amb diners públics Esquerra Unida no ha fet cap lleig a la proposta. He de dir que el trànsfuga del PP a Coalició Valenciana (Grup Mixt a les Corts), Javier Tomás, també va rebutjar la pantalla de plasma.

Mentre Esquerra Unida cau pel seu propi pes (engreixat pels diners públics), l'altre defensor del poble ha de contrapesar la seua benevolència cívica amb altres problemes...


El País
Bancaja va desigar al trànsfuga Tomás director d'una sucursal tres dies abans d'abandonar el PP


És que la vida està plena de 'casualitats', però a la política ningú descansa mai... i no sabem quina relació hi ha Coalició Valenciana i Bancaja, empresa denunciada en reiterades ocasions per censurar el valencià, però al PP no li agraden les traïcions...

Levante-EMV
El PP llevarà a l'expopular fins i tot l'ajuda de 296 euros


S'haurà de conformar amb el que s'ha guanyat en l'ombra pel transfuguisme, però no se per què alguna cosa em diu que encara li ix a compte.

Però problemes hi han fins i tot amb partits extraparlamentaris:

Levante-EMV
UV congela pel moment qualsevol pacte amb CV o PP


Així, mentre EU, PP, CV i UV airegen els seus problemes interns...

El País
El PSPV llançarà en la seua conferència política una alternativa social, sostenible i modernitzadora


Com tots son iguals, el PSPV vol ser el menys roín de tots, i aprofitarà aquest cap de setmana el recolzament dels grans noms del partit, com Blanco i Zapatero, per reforçar-se i reafirmar-se de cara a l'opinió pública.

De fet, el PSPV fa l'ullet al Bloc amb l'exigència al PP de rebaixar el sostre electoral i a la resta del valencianisme amb coses com:


Levante-EMV
Pla defèn que el finançament català beneficiarà a tots

Destacant que, si el finançament l'adopta Catalunya, podran adoptar-lo també altres comunitats, la qual cosa serà molt beneficiosa per a elles (la nostra inclosa).

Però Pla també té idees per a seduir els votants de la dreta amb arguments facilitats pel mateix Partit Popular...


Levante-EMV
El PSPV aposta en la seua ponència per ser reivindicatiu davant Zapatero i exigeix millors pensions agràries i AVE per al 2010


Conscients dels seus punts dèbils i del desgastament que els ha produït la derogació del transvassament de l'Ebre i els continus atacs del PP, han decidit convertir-se en la millor opció per a que el País Valencià es tinga més en compte econòmicament des de l'Estat. Una de les millors estratègies les "unitat i representació":

Las Provincias
La conferència política del PSPV rep en tres setmanes 732 esmenes dels seus militants


Tot i això hi ha veus que els interesa anar més enllà del present... Més en concret cap a 2011...

ABC
Asunción ya trabaja a nivel interno para que Sevilla reemplace a Pla a partir de 2007


Però el PP no abandona la seua estratègia de fer-se enemics per tot arreu, buscar culpables per baix de les pedres i d'atacar a tot el que es mou...

Las Provincias
El PP diu que Zapatero ve "a vanar-se" de la Comunitat


I encara més...

Las Provincias
Els populars afirmen que Pla “mendiga” a Madrid


Però no es conformen amb això. El major problema que el PP pot causar al PSPV és una contraprogramació a la conferència del PSPV d'aquest cap de setmana, posant els empresaris entre l'espasa i la paret:

Levante-EMV
El Consell crida als empresaris per a que secunden a Camps i no a Zapatero

Ja li van fallar els empresaris a Pla fa mesos en la festa de la rosa del PSPV posant en dubte la seua continuïtat en la direcció nacional del partit i obligant-lo a demanar-los explicacions. Ara el PP buscarà la forma de desprestigiar la conferència socialista tractant de deixar-la sense repercusió mediàtica i criticant una possible falta de recolzaments causada per la pressió dels populars.

I el final s'uneix al principi, perquè els moviments del Consell es deuen a que alguns sectors del PP no tenen clar que les conseqüències de l'estratègia de Franco [Francisco] Camps conduïsquen a la revalidació de la majoria absoluta i les coalicions amb Unió Valenciana i Coalición Valenciana no estan clares.

D'altra banda, EU i PSPV podríen pujar molt en aquest any i escaig, fins i tot per a canviar la balança de poder. El fet que el Bloc entre a les Corts podría repartir encara més els escons i donar més probabilitat al canvi amb la creació d'un tripartit valencià. Una situació bastant curiosa perquè es tracta d'un partit transparent per als mitjans de comunicació i, en conseqüència, invisible per a la majoria de la societat valenciana.

Salut.

1 comentari:

Davidet ha dit...

bueno... almenys el pspv comença a possar resistència, ja era hora de que tingués una politica menys llepaculs del feixisme valecià (si! feixisme) i emprengués el cami cap al centre-esquerra, que tan ens cal.
Molt interesant la revista de premsa que has fet.
(Inclós EU se vende al mejor postor...ufff... crec q acavaré sent un abtencionista convençut, el mal menor ja comença a ser un mal força gran...)