Benvinguts :)

dissabte, 21 de gener de 2006

El millor canal de sèries: eMuleTV

No voldria entrar en el tema de la pirateria tot i que amb l'SGAE donen ganes de fer-ne apologia. Així que ens conformarem amb parlar sobre còpies de seguretat.

Avui voldria reflexionar sobre la que probablement siga la major distribuïdora de sèries de televisió (entre altres productes on no vaig a entrar) del món: el polèmic eMule, una televisió a la carta. "El que vulgues, quan vulgues".

Es podria interpretar que l'ús d'aquest programa d'intercanvi d'arxius entre usuaris va en contra de la llei, però cap llei prohibeix intercanviar arxius ni còpies de seguretat a través de la xarxa i sense mediar cap servidor que emmagatzeme material registrat i amb propietaris legals. Ni impedeix digitalitzar una sèrie que ofereix una televisió i compartir-la amb qui preferisques.

Aquesta darrera és la salvació per a molts seguidors de sèries que les televisions no compren (com per exemple Queer As Folk) o no acaben d'emetre (com per exemple Nikita, la darrera temporada de la qual mai va ser adquirida per Telecinco i vaig haver-la de dur en versió original subtitulada des d'Argentina en VHS per a digitalitzar-la i compartir-la); Altres sèries les hem hagut de descarregar de l'eMule perquè, simplement, les cadenes dilataven massa les seues estrenes, i ací és on vaig a aturar-me.

I m'aturaré a agrair el treball d'aquells que ens arrimen les sèries que televisions espanyoles no s'animen a comprar o, simplement, es retarden excessivament.

Aquesta setmana he acabat de vore la darrera temporada de Queer As Folk. I vull donar les gràcies als seus ripejadors, traductors i subtituladors.

Avui mateix estic a l'espera de l'aparició dels subtítols dos episodis de dues sèries iguals i diferents:

STARGATE SG-1 (Temporada 9)
Stargate SG-1, Temporada 9
STARGATE ATLANTIS
Stargate Atlantis (spin-off d'Stargate SG-1), Temporada 2
·
Gràcies també als ripejadors, traductors i subtituladors que ens estan permetent poder posar a baixar aquesta sèrie el dia següent a la seua estrena als EEUU. Així, els que no sabem anglès no tardem més d'una setmana a partir de l'estrena dels episodis d'Stargate.

La major distribuïdora de sèries del món no és un gran grup de comunicació, és un gran grup d'usuaris crítics amb els sistemes tradicionals distribució de productes audiovisuals que pensen més en la finalitat de la producció audioviausl (obtindre beneficis) que en el repecte als seus clients.

Es tracta d'una rebel·lió antisistema amb causa justificada, almenys, baix el meu punt de vista i en aquestos casos concrets.

Salut

1 comentari:

Anonymous ha dit...

Si senyor. Jo dic que això és defendre la cultura, defendre el dret a tothom a consumir-la, no produir merdes amb l'unic objectiu d'enriquir-s'en amb els drets.