Benvinguts :)

dilluns, 16 de gener de 2006

de plànol2006 a pla2007 (II)

Impressionant decisió de la direcció dels informatius de la Televisió Pública Valenciana a l'hora de crear l'escaleta de l'informatiu del migdia. L'escaleta és l'ordre de les notícies, generalment van de més a menys important i, en informatius autonòmics, solen prioritzar-se els temes més propers. Però Canal 9 va a la seua.

La Mirada Crítica de XorX pensa que el centre de l'interès informatiu i polític de la jornada està en el congrés socialista i el contracongrés popular.

Congrés socialista
Contracongrés popular

A vore què n'opina Canal 9 (destaque en negreta les incoherències que he trobat):

MIGDIA: Obrint amb el robatori de Canals.
TITULARS: El robatori de Canals, Zapatero a València, Congrés d'Infrastructura i Aigua, Guarderies a les esglésies, una pesseta de 3000€, esports i La Revista.
NOTÍCIES:
- Càpsula espacial torna a la terra [42 segons]
- Robatori de Canals [7 minuts, 26 segons]
- Arrestats 5 islamistes [42 segons]
- Successió al PP gallec [36 segons]
- Eleccions xilenes [33 segons]
- Casos de grip aviaria a Turquia [28 segons]
- Noves tècniques de medicina estètica [1 minut, 24 segons]
- Nous centres escolars a la Comunitat Valenciana [1 minut, 47 segons]
- Biblioteques universitàries [24 segons]
- Turistes holandesos [1 minut, 46 segons]
- Guarderies a les esglésies [1 minut, 48 segons]
- La Revista
- Congrés socialista - Pla2007 (el secretari general del PSOE -que no el President Zapatero- anuncia AVE per a 2010; Pla denuncia que el PP incompleix l'Estatut subvencionant organismes que menyspreen l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i critica la falta d'informació veraç i objectiva als mitjans públics valencians) [2 minuts, 10 segons]
- Congrés popular d'Infrastructura i Aigua [3 minuts, 15 segons]
- El Camp
- El Medi Ambient
- Els Esports

Estic segur que qualsevol estudiant de Comunicació o Periodisme, i fins i tot qualsevol amb sentit comú i principis, hauria fet una escaleta més ordenada, més coherent i, sobretot, més realista. No pot ser que la segona notícia més important siga la de la tornada d'un artefacte espacial. Ni es poden dedicar 7 minuts a un cas de les característiques del de Canals mentre els congressos del PP i del PSPV van al final de l'informatiu amb durades molt inferiors. Tampoc es poden repartir els temes d'internacional per tot el programa, ni posar com a titular que una pesseta val 3000€ ni barrejar tants temes d'església en cada informatiu. Però açò què és?

No obstant la incompetència dels responsables dels informatius, la nit ha sigut un tant més coherent:

NIT: Obrint amb el robatori de Canals.
TITULARS: Zapatero a València, Congrés d'Infrastructura i Aigua, Preemergència per nevades, Concurs de "xarlatans", Esports.
NOTÍCIES:
- Càpsula espacial torna a la terra [42 segons]
- Robatori de Canals [2 minuts, 30 segons]
- Preemergència per pluja i neu [27 segons]
- Congrés socialista - Pla2007 (ara han tallat a Pla criticant la manipulació de RTVV) [1 minut, 40 segons]
- Congrés popular d'Infrastructura i Aigua [2 minuts, 10 segons]
- Successió al PP gallec [30 segons]
- Sharon en coma [20 segons]
- Eleccions xilenes [20 segons]
- Grip aviaria [20 segons]
- Concurs de "xarlatans" [1 minut, 6 segons]
- Torna el rector de Cullera + festa a Canals [52 segons]
- L'oratge

Molt millor. Molt millor. Tot i això, s'ha continuat anteposant l'aparell espacial a tot, es segueix fent propaganda ideològica sobre l'Església i s'incorpora un titular sobre un concurs de "xarlatans," si això és tan important com per a dedicar-li un titular... Ja m'estic canviant de carrera.

Pel que fa al tema dels socialistes poca informació, molt poca. I el mateix per al Congrés Popular.

Fem una ullada a la premsa, a vore com s'ha portat avui:

ABC
Zapatero compromet el seu suport a Pla com candidat malgrat la marejada interna

Zapatero va assegurar, després de recordar que se li va criticar per ser «optimista», que «veurem a Pla com president de la Generalitat». «Sé que no li va a faltar el vostre suport», va advertir.

El president del Govern, després de les crítiques que el cap de cartell valencià ha rebut en els últims dies, va mostrar la seua disposició a secundar a Pla «quantes vegades siga necessari d'ací a 2007».

ABC
Zapatero es va cenyir al protocol en la controvertida recepció als empresaris

El cap de setmana d'intensa activitat política socialista i popular va agafar enmig del seu foc creuat als empresaris. Molts tenien clar què fer, però uns altres dubtaven fins a última hora, temptats (pressionats) per la convocatòria d'última hora de José Luis Rodríguez Zapatero. El «mesurador» d'empresaris que es va convertir el Palau de Congressos a això de les onze del matí demostrava, segons els dirigents del PP, que la conferència política del PSPV havia fracassat i es desviava l'atenció a altre àmbit.

Las Provincias
Zapatero promet a València l'AVE per a 2010 i Camps diu que el proyecto està “als calaixos”

La coincidència de dates no va ser l'única, ja que en les dues trobades els temes principals van ser l'AVE entre València i Madrid, l'escassesa d'aigua per al reg agrícola i sengles reunions amb empresaris, que es van distribuir en l'acte de Francisco Camps i en el PSPV. Zapatero va afirmar que l'AVE és “prioritari” per al seu Govern. No obstant això, el president de la Generalitat, Francisco Camps, va assegurar que aquest projecte està “en els calaixos de Foment, sense licitar”.

Mediterráneo
Zapatero respon als insults de Rajoy cridant-li "valent i llest"

Una altra lliçó de tarannà, encara que amb càrrega de profunditat. José Luis Rodríguez Zapatero va replicar ahir a València a la riuada d'insults que li va dedicar el divendres des de Toledo Mariano Rajoy assegurant que considera al seu contrincant "valent i llest". "Sabeu el que ell pensa de mi", va dir per a que el públic recordara que el líder de l'oposició li va cridar "covard" al considerar que es plega als desitjos de Batasuna i "bobo solemne" per la seua política territorial. "Jo crec que és valent, encara que no va voler debatre amb mi en la campanya electoral; i que és llest, a pesar que va perdre el Govern que tenia el PP amb majoria absoluta", va rematar Zapatero.

Mediterráneo
El líder del PSOE anuncia més seguretat en la Comunitat

El president del Govern es va comprometre a incrementar "de manera significativa" el nombre de guàrdies civils i policies en la Comunitat, on, segons va dir, s'ha reduït l'índex de criminalitat, però va reconèixer que existeix "cert clima d'inquietud".

Mediterráneo
El president anuncia per a l'any 2010 la connexió de València i Madrid per AVE


"Puc dir amb contundència que el Govern fa una aposta decidida per la Comunitat Valenciana". A la candidatura de Joan Ignasi Pla no li van a faltar suports des dels pressupostos generals de l'Estat, si s'ha de jutjar pel desplegament d'inversions que ahir va detallar José Luis Rodríguez Zapatero durant la seua intervenció.


Lenavte-EMV
Zapatero promet l'Ave per a 2010, reforçar la seguretat i aigua més ràpida que amb el transvasament

Levante-EMV
El PSPV proposa fiscalitzar l'activitat dels càrrecs públics

El secretari general del PSPV de la ciutat de València, Rafael Rubio, va assegurar ahir que és «necessari» per a fomentar la «transparència» de la gestió política que «tots els representants en les Corts i càrrecs públics de la Generalitat se sotmeten al control i fiscalització de les seues activitats».

Levante-EMV
Pla adverteix que el PSPV acabarà amb les «pilotades urbanístics de diners fàcils»

La Comunitat Valenciana no pot quedar-se despenjada del projecte de modernització que el govern central ha engegat, una mica irreversible si no es canvia el color polític de la Generalitat. Amb aquesta idea com eix orbital de la seua intervenció, el secretari general dels socialistes valencians, Joan Ignasi Pla, criticava el «projecte esgotat» de l'executiu que presideix Francisco Camps, i que, segons va afegir el dirigent socialista, està impedint que la Comunitat vaja al mateix ritme que el Govern de Zapatero.

Levante-EMV
Zapatero reuneix a mitjan centenar d'empresaris malgrat el buit de la patronal

Però va anar precisament durant aqueixa trobada, el president de l'Executiu es va comprometre a rebre pròximament en el palau de La Moncloa -en una data encara no concretada-, a una delegació d'AVE. Al llarg de la reunió amb Zapatero els empresaris valencians van enumerar les seues reivindicacions en matèria d'infraestructures, especialment el tren d'alta velocitat i la millora del Port, perquè «necessitem accelerar-les per a no quedar-nos ressagats». L'empresari va assenyalar que el president del Govern es va comprometre a rebre'ls i «a canviar impressions». «Els empresaris ens sentim com pilotes de ping-pong».

El País
Zapatero ofereix recolzament incondicional a Pla en la seua carrera a la presidència de la Generalitat

El País
El pla del PSPV inclou urbanisme sostenible, una llei integral d'educació, estalvi d'aigua i més I+D

Els socialistes valencians van avançar ahir algunes de les línies del seu futur programa electoral. La secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Leire Pajín, va anunciar en la presentació de les conclusions de la comissió Més Igualtat i Solidaritat, que el PSPV-PSOE impulsarà una llei integral d'educació i formació a la Comunitat Valenciana per a consolidar "la nostra llengua i cultura", va explicar.

I què trist és pensar que després de tant de llegir encara no sabem què va passar realment...

Salut

3 comentaris:

Davidet ha dit...

pla 2007? si no hi ha res millor...
Jo d0'haver estat el director d'informatius a canal nueve hagues unit les noticies del concurs de xarrameques amb els congressos, segur q ni els més atents se n'hagueren adonat. (bueno tu si,... xq no hi haurà concursants tan lletjos i repulsius com Camps i Pla revent el premi Brosseta a les Corts) Com SI per a Marin fer les coses a la valenciana és referent per a la resta de l'Estat: malament.
:_(

Mars Attacks ha dit...

Què vols que et digue... de totes eixes notícies, la única que m'interessa és la de la retornada de la càpsula espacial amb la pols estelar. I només li dediquen 42 segons... bueh.

XorX ha dit...

No me malinterpretes, crec que té molta importància perquè es poden descobrir coses interessants. A mi em fascinen aquestes coses sobre planetes i sobre l'univers, però s'han de comprendre els meus comentaris en referpencia a l'ordre en l'escaleta.

Això no es pot fer.