Benvinguts :)

diumenge, 15 de gener de 2006

de plànol2006 a pla2007 (I)

Vinyeta de Quique al Mediterráneo


Molt bona la vinyeta de Quique al Mediterráneo d'avui.

I és que té raó, els socialistes valencians tracten d'avançar i fins i tot els mouen, però no sabem ben bé cap a quina direcció.

I probablement no serà per ells, sinó perquè aquest pla2007 que preparen aquest cap de setmana és només, de moment, un plànol2006. Una guia per a trobar-se a si mateixos, saber què volen i com ho volen, i a partir d'ahí començar una precampanya electoral que durarà més d'un any.

Pel que fa al la repercussió mediàtica del Congrés Socialista, un fracàs, almenys pel que fa a les televisions. Ha sigut un Congrés invisible soterrat per tonades d'Elionors i Batasunes, menys a Canal 9...

Migdia: Obrint informatiu amb el bateig d'Elionor.
Titulars: Bateig d'Elionor, grip aviaria, seguretat de Moixent, Passivitat del Govern central-Congrés PP, De cara al 2007-Congrés PSPV, Trobada mundial de la família-Visita Benet XVI, esgotades les pipetes per a fumar, esports, la Revista: Xiquets models.
Escaleta:
- Bateig d'Elionor [2 minuts, 15 segons]
- Seguretat a la Comunitat Valenciana [3 minuts] + empreses privades de seguretat [2 minuts]
- Trobada mundial de la família - Visita de Benet XVI [2 minuts, 30 segons]
- Govern central discrimina la Comunitat - Congrés Consell [2 minuts, 6 segons]
- Blanco diu que l'Estatut és un model - Congrés PSPV [1 minut, 52 segons]

Nit: Obrint informatiu amb el bateig d'Elionor
Titulars: Bateig d'Elionor, grip aviaria, seguretat de Moixent, Passivitat del Govern central-Congrés PP, Trobada mundial de la família-Visita Benet XVI, esports.
Escaleta:
- Bateig d'Elionor [2 minuts, 12 segons]
- Seguretat al País Valencià [2 minuts, 35 segons]
- Bloqueig de Foment a la Comunitat - Congrés Consell [1 minut, 55 segons]
- Blanco diu que l'Estatut és un model - Congrés PSPV [1 minuts, 35 segons]

Canal 9 ha prioritzat i destacat el discurs del Secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, just en l'instant que "reconeixia" que l'Estatut era un model per a altres comunitats per a defensar l'espanya plural. Més tard han tret unes paraules de la vicesecretària del PSPV, Isabel Escudero, on deia que aconseguirien un govern amb totes les forces d'esquerres al País Valencià de la mateixa manera que ho van fer allà [a Espanya].

El reportatge ha durat pràcticament el mateix en l'informatiu de migdia i en el de la nit. Han fet servir la mateixa presentació de la notícia i s'ha ofert la mateixa informació tot i dur, a la nit quasi 10 hores més de congrés.

Congrés Socialista

Congrés Socialista

Les televisions generalistes estatals també han parlat avui del PSOE a València:

Blanco a les TV estatals

Però era per a parlar del congrés que prepara Batasuna i al qual s'ha referit José Blanco a València. El màxim que han dit sobre el Congrés Socialista ha sigut que Blanco ha pronunciat les seues paraules en un míting a València. Això sí, després de parlar de la controvèrsia oberta entre PP i PSOE al voltant de Batasuna només dues cadenes han tret als vertaders protagonistes:

Barrena

No espere res de cap televisió per a avui diumenge, però supose que les cadenes estatals s'esperaran a aquesta nit, quan Zapatero ja haja tancat el congrés, per a parlar sobre l'acte dels socialistes valencians.

Si vols informació (o no), acodeix a la premsa:

ACB
El sospir que va postergar la bicefàlia


La flor i nata del socialisme valencià es van donar cita en el Palau de Congressos de València, on les intrigues, apostes, bromes i especulacions van superar amb escreix els projectes del partit per a la cita de 2007. Les distraccions són moltes i la unitat d'acció una quimera, diuen.

ABC
Diferents corrents del PSPV reclamen primàries aquest any perquè Pla «no convenç»


José Blanco intenta aixecar els ànims amb una enquesta interna que anirà administrant. Diuen en el PSOE que està feta després «d'allò del general Mena».

Va ser més munició de salva que real l'empleada a l'auditori, a entendre dels assistents (la militància, càrrecs orgànics i càrrecs públics), que van interpretar els desembarcaments de Blanco i Sevilla com un intent d'insuflar ànims en una federació valenciana que està en un moment de debilitat i qüestionament intern.

ABC
Convoquen d'urgència a empresaris per a forçar una foto amb ZP


I es va muntar el betlem. Els més destacats representants empresaris de la Comunitat Valenciana, i també alts representants de les caixes d'estalvis, van ser convocats ahir a la tarda a través d'SMS i cridades de mòbil per a assistir a un desdejuni improvisat a les onze del matí d'avui amb Rodríguez Zapatero, una hora abans de l'inici de l'acte polític del PSPV. Com ve informant ABC, només segons i tercers nivells de les organitzacions empresarials tenien previst acudir al míting, ja que els «pota negra» van confirmar en massa la seva assistència a la clausura del congrés d'infraestructures que, també a València i una hora i mitjana més tard, va a protagonitzar Camps.

Las Provincias
Sevilla i Blanco tanquen files entorn de Pla després de qüestionar-lo sectors del PSPV


El número 2 del PSOE, José Blanco, demana a València que qui no crega en el projecte “s'esborre” del PSPV.

La jornada va contar amb la participació del ministre Jordi Sevilla i el sectretario d'Organització del PSOE, José Blanco. Ambdós van tancar files entorn d'Ignasi Pla després que diversos sectors del PSPV qüestionessin el seu lideratge.

Las Provincias
El secretari d'Organització del PSOE acusa a Camps de conviure “amb la corrupció”

Les crítiques a la gestió del Consell de Francisco Camps i al PP –tant a nivell autonòmic com nacional– van estar ahir molt presents en la primera jornada de la conferència política del PSPV. El primer a destapar les crítiques va ser el secretari d'Organització dels socialistes valencians, Vicent Sarrià, que va acusar El PP de ser una formació “que dóna consignes i que considera el poder com una fi en si mateixa”. Sarrià va afirmar que els populars utilitzen “l'insult permanent” com estratègia i que és un partit “que s'enfonsa”. La sotssecretària del PSPV, Isabel Escudero, va criticar “l'actitud d'alguns càrrecs del PP que cada dia sobrepassen els límits” i va citar expressament al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Las Provincias
Les crítiques a l'acte del PP esquitxen fins i tot al bateig real

Sarrià i Escudero van coincidir en les seues paraules i van atribuir el fet que el Consell organitzara un acte el mateix dia que en el PP es respira nerviosisme per les possibilitats d'Ignasi Pla de guanyar la Generalitat en 2007.

El ministre Sevilla va anar, no obstant això, més lluny, i va arribar a declarar –amb relliscada inclosa– que els populars, a més de buscar la coincidència amb l'acte del PSPV “potser han volgut contraprogramar també el bateig de donya Letizia”. El ministre, sens dubte, es referia al bateig de la infanta Leonor, la primogènita dels Prínceps d'Astúries que va tenir lloc ahir a Madrid.

Mediterráneo
Sevilla i Blanco obren avui el conclave del PSPV Rodríguez Zapatero i Pla clausuren la cita, demà a València


Levante-EMV
Sevilla torna a batejar na Letizia Ortiz


[...] Sevilla també va fer al·lusió a l'«ús» que el PP fa de la televisió pública valenciana, Canal 9, i va augurar que «aquestos ja veureu com no ens trauen avui». Encara que en la seua intervenció posterior José Blanco li va dir a Joan Ignasi Pla que no es preocupara. «Nosaltres guanyem les eleccions generals amb els informatius d'Urdaci», li va recordar.

Levante-EMV
Blanco: «Camps i Zaplana són el mateix i conviuen en la corrupció i el balafiament»

José Blanco va afirmar ahir que l'única diferència que existeix entre el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i el seu antecessor en el càrrec, Eduardo Zaplana, és «la seua ambició personal de poder» de la qual va afirmar no saber «qui dels dos té més». Blanco va arremetre amb duresa contra el president del PP valencià i el seu «mestre» de qui va afirmar que «conviuen amb l'especulació, la mentida, la manipulació, el balafiament i la corrupció» i va citar Terra Mítica i Fabra.

Levante-EMV
Sevilla protegeix el treball de Rubio i diu que és un bon exemple que altra política és possible


Ahir, el ministre va assegurar que des de l'oposició a la Comunitat Valenciana «s'està fent un treball dur perquè no es perda la confiança que una altra política és possible» i va afegir: «per la meua relació amb l'alcaldessa de València, Rita Barberá, en la America's Cup, veig que el portaveu socialista Rafael Rubio, és un bon exemple d'això.»

Levante-EMV
Zapatero convida als empresaris a una reunió informal i el Consell ho considera un insult


La guerra de la contraprogramació no cessa i augmenta de temperatura. El PSPV va tornar a contactar amb els empresaris per a convidar-los a una trobada cara a cara amb el president Zapatero i alguns dels empresaris que havien descartat ja la seua presència en l'esdeveniment socialista van afirmar ahir que intentarien acudir ja que el cafè amb Zapatero està previst per a les 11.30 hores i l'acte de Camps començarà a les 13 hores.

Però, al llarg de la vesprada d'ahir, el Consell va cridar un a un a aquestos empresaris per a exigir-los que no vagen a la trobada amb Zapatero. La Generalitat considera un «insult» a la institució i una «falta de respecte» als empresaris convocar-los a un cafè abans d'un acte polític quan el que correspondria, segons ella, seria una reunió formal en el palau de La Moncloa o en altra seu oficial.

El País
Blanco dóna suport a Pla i anima al PSPV a creure en la victòria en 2007


Blanco va buidar qualsevol dubte sobre lideratge electoral de Pla, de qui va dir que "representa a la Comunitat Valenciana el que José Luis Rodríguez Zapatero representa a Espanya". El secretari d'Organització del PSOE es va mostrar convençut de la seua victòria electoral en 2007 i va concloure: "I qui no ho crea, que s'esborre" del partit. "Jo no predic el futur, però estic tan segur que es guanyarà que m'agradaria ser el coordinador de campanya", va dir Blanco.

El País
Les crítiques del PP al Govern monopolitzen les jornades del Consell sobre infraestructures


"Necessitem un nou Govern que done suport decididament la Comunitat Valenciana". Aqueixa és la conclusió que, en paraules de l'alcaldessa de València, Rita Barberá, cal traure quan es parla d'infraestructures. Barberá i altres alts càrrecs del PP valencians, murcians i madrilenys van [...] acusar l'Executiu de Rodriguez Zapatero de paralitzar la pràctica totalitat de grans projectes i d'actuar amb sectarisme.

Les intervencions dels càrrecs públics en la primera sessió de les jornades sobre Les infraestructures i el futur de la Comunitat Valenciana van ser totes en blanc i negre i es van resumir en la següent idea: el PP ha cumplit amb el seu compromís, mentre el Govern del PSOE ha paralitzat totes les nostres grans infraestructures i accelera les de Catalunya i Andalusia.

Tot açò dona MOLT que pensar...

Salut

PD: Per cert, avui toca també dir adéu al diari independent Heraldo de Castellón. Adéu a l'estafa, la mentida i la manipulació d'un diari que mor pel seu propi verí.
ADÉU Heraldo de Castellón
*****

2 comentaris:

Davidet ha dit...

El q jo diga un colp d'estat als mitjans de comunicació i a les seus delñs partits i enviar a tots els q manen a una illa desserta... havy? pitjor és el q fan ells..
(nen el recull de prensa no es veu, hi ha q copiar-lo i ampliar la lletra al word)

XorX ha dit...

Xa, estava en proves, que el blogger és una merda xD