Benvinguts :)

dimarts, 6 de desembre de 2005

quatre contra quatre

TVE1, Antena3, Cuatro i... Telecinco! Els quatre canals generalistes estatals coincideixen des del passat dia 3 en els seus horaris d'emissió de les notícies de la nit. Lorenzo Milà a les 21.00h, Matías Prats al voltant de les 20.56h, Iñaki Gabilondo a les 20.57h i Juan Pedro Valentín a les 20.55h.


Image hosted by Photobucket.com

Aquest quatre contra quatre va vindre facilitat per la decisió de Cuatro de llançar els seus nous informatius a l'hora de màxima audiència informativa i, posteriorment, el canvi d'horari en els informatius de Telecinco, que tradicionalment s'emetien a les 20.30h.

Aquesta decisió de l'equip del director i presentador dels informatius de la cadena, Juan Pedro Valentín, l'ha originada la pèrdua de 0.2 punts en la mitjana d'audiència respecte de l'etapa anterior, amb Àngels Barceló (qui, per cert, no ha triomfat amb el seu nou espai de debat a TV3, '180º', que serà retirat aquesta mateixa setmana).

Disposem de les audiències del dissabte dia 3 -primer dia d'Informativos Telecinco 20.55h- i del diumenge 4, així que comparem-les amb l'audiència mitjana dels caps de setmana de la resta de temporada des que va entrar en competència Cuatro:

Mitjana dissabtes (dissabte 3):

- Telecinco: 15,57% (16,9%)
- Antena 3: 20,4% (24,8%)
- Cuatro: 4,8% (4,2%)
- TVE1: 25,8% (22%)

Mitjana diumenges (diumenge 4):

- Telecinco: 17,03% (18,1%)
- Antena 3: 22,43% (23,1%)
- Cuatro: 4,9% (4,1%)
- TVE1: 21,3% (21,8%)


Les xifres són poc fiables. S'haurà d'esperar a que es normalitze la situació per poder traure una mitjana més o menys real, perquè analitzant les audiències ens adonem que els espectadors no som fidels als informatius, ja que els percentatges es deixen dur per programes posteriors o previs a les seues emissions.

Per exemple, els dissabtes 12 i 26 de novembre TVE1 va obtindre un 25,8% (quan un dia corrent és de poc més d'un 20%) i un 31,7%, respectivament, de l'audiència en el TD2, i les causes no van ser altres que l'Espanya-Eslovàquia i l'Eurojunior. Aquest darrer dia els informatius de Telecinco van caure a un 12,9% de l'audiència, i tot açò compta en la mitjana.

Però el que ens preguntàvem eren els resultats dels Informativos Telecinco (IT5), si el canvi d'horari els havia beneficiat o si, per contra, la part de l'audiència que els veia pel seu horari ara tindria més opcions a triar. Doncs el resultat dels primers dos dies del nou horari en comparació amb la mitjana de les darreres tres setmanes (des que està Cuatro), dóna als IT5 20.55h una mitjana d'1,2 punts més que els IT5 20.30h. De moment, per tant, la jugada els ha anat bé. No només han mantingut fidels els espectadors de les 20.30h sinó que s'han apropiat d'alguns dels que s'esperaven a les 21.00h per al seu temps de notícies.

Faltarà saber ara com funciona durant les pròximes setmanes el nou horari de Valentín.

Salut!

2 comentaris:

daviT ha dit...

ixe 1'2 li'l podien regalar a iñaki, que total... a ells q més els dona!
(els de t5 son uns copions ara nu fan publicitatm com cuatro en fa molt poka en els informatius!!)
Sigue pinxando al mundo mediatico!
pa gustos colores y pa la esperanza el verde de triana! ahi keda eso!
feo!

XorX ha dit...

He de dir que aquesta tendència a l'alça s'ha invertit.

Informativos Telecinco 20.55h no només no han pujat el seu percentatge d'audiència sinó que en algunes ocasions està per baix de la mitjana de les darreres setmanes.

Gabilondo, Davit, s'ho ha de guanyar. És un format nou i això té els seus riscos. Tot i això, com més temps passa més es fa Iñaki al mitjà audiovisual i com més rodatge fan més coherència agafa l'informatiu, que els primers dies pareixia desordenat i resultava difícil de seguir.

Tinc en ment una comparativa profunda dels quatre grans informatius però per a això necessitaria quatre vídeos gravant simultàneament quatre canals diferents. Però crec que pot ser interessant vore quina importància dóna cadascú a cada notícia.

Ja vorem.

Au