Benvinguts :)

dissabte, 24 de desembre de 2005

Més enllà de la llibertat d'expressió

Pareix ser que hi ha sectors que no només són partidaris de l'ús sinó de l'abús, curiosament aquells que forçaren el desús en èpoques passades.

En comunicació, Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) farà història si s'implica a implantar en el dia a dia dels mitjans de comunicació, pel que fa a les llibertats d'expressió, d'opinió, d'informació, i als drets individuals com el de ser informat veraçment, l'ús democràtic en lloc del desús imposat per la dictadura i l'abús fomentat per aquells que encara tracten de camuflar el sistema anterior en la democràcia.

Podríem parlar de la broma de la COPE al president bolivià, Evo Morales. Aquell natiu a qui tant menysprea el nostre també benvolgut Federico Jiménez Losantos... Però, com ha dit Acebes (un altre dels nostres benvolguts, que en són nombrosos), estem predicant amb l'exageració radical (els agrada aquesta paraula, com si no hi hagueren majories radicals...). El exemple, doncs, no ens servirà.

En política aquestos drets i llibertats estan a l'ordre del dia.

Podríem parlar, per exemple, del bobo solemne... Aquell que, en paraules del president del PP, era pitjor per a Espanya que un patriota de llauna (expressió de Zapatero)... Però som tan solemnement bobos que també haurem de rebutjar aquest exemple perquè el benvolgut senyor Rajoy clarament no es referia al President del govern.

Però açò se'm queda curt. Jo vaig més enllà... o més ençà.

Farà unes setmanes un senyor major es va arrimar a l'institut SOS Baynat de Castelló de la Plana a repartir bíblies als estudiants de 12 a 18 anys. Inacceptable. Intolerable.

Farà uns dies uns altres senyors es van dedicar a repartir follets propagandístics al col·legi-institut Nostra Senyora de la Consolació de Castelló de la Plana. Però no es tractava de follets de joguets com em donaven a mi quan era xicotet a través de la tanca de l'escola a l'hora del pati o a l'eixida de les classes. No. Ni tansols best-sellers com al SOS. Tant de bo! Si precisament jo dic això de la bíblia, podreu intuir la gravetat de l'assumpte:

Falange


Sí. Com ho veieu. Propaganda de LA FALANGE per a menors d'edat i sense autorització de mare, pare o tutor (assumint que açò legitime algú a oferir açò als xiquets, que ho dubte).

Hi ha coses que estan per damunt de la llibertat d'expressió i fins i tot de la llibertat d'informació o del dret a ser informat. I l'infantesa és una d'elles, per no dir la més important. Però després de tants exemples està clar que per a alguns val tot.

Salut.

1 comentari:

davit ha dit...

el mal es q als q ens toca ser democrates, xq l'anarkia és massa utópica,tb ens toca acceptar el dret fonamental a la paraula de tots. Inclos a ells. (quan ells no ens el reconeixerien de tindre ocassió).
Però bueno en casos aixi pienso, tal vez no te en lo cierto, que la llei empara als menors. Xq no actuà la policia? xq no un autobus de l'abus no atropellà a un falangista? quan de dubte... comprtisc la teva indignació.
a las barricadas!