Benvinguts :)

dimecres, 28 de desembre de 2005

ESTRATAGEMA

Joan Ignasi Pla
El canvi d'estratègia del PSPV.

La nova estratagema socialista es va deixar entreveure ahir en la roda de premsa d'avaluació del 2005

Fins el moment el PSPV hauria tractat d'arrimar-se políticament al PP però denunciant els abusos i irregularitats en la seua gestió. D'aquesta manera, convertint-se en un partit de centre, el PSPV podria situar-se en els votants de dreta com una alternativa a un govern corrupte. La intenció seria -com ja va fer en el seu dia el BLOC- créixer amb votants de dreta més que créixer amb ex-votants de dreta.

Però després que augmentara la distància entre Partit Popular (PP) i el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) en les darreres enquestes d'intenció de vot, els socialistes valencians han decidit canviar dràsticament d'estratègia.

La nova estratagema socialista consistiria a desmarcar-se del centralisme del PP i situar-se en una postura més valencianista i més allunyada de les posicions populars.

En la tradicional compareixença davant els mitjans per avaluar l'any polític, Joan Ignasi Pla va posar en dubte la continuïtat del pacte PP-PSPV pel que fa a la reforma de l'Estatut d'autonomia. El secretari dels socialistes valencians va titllar d'«inacceptabes» algunes de les exigències i comportaments dels populars.

Pla va considerar "intolerable" que el govern valencià menyspree el treball de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Va afirmar que s'estava incomplint l'acord de l'Estatut en seguir subvencionant institucions que no respecten els dictàmens de l'AVL, casos denunciats reiteradament per la mateixa Acadèmia. També va considerar "intolerable" que es viole el dret a una "informació objectiva, veraç i plural" des de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Segons el PSPV també s'incompleix el pacte en no impedir que RTVV seguisca sent utilitzada sistemàticament i a diari com "un instrument al servei del Govern autonòmic”.

A continuació el líder socialista va llançar un avís al PP: "la reforma és un acord de tots, i per això és important que l'acord [que la va fer possible] es complisca i es mantinga, i que no s'obstaculitze la possibilitat que aquest acord s'amplíe."

Els socialistes valencians també criticaren al President de la Generalitat, Francisco Camps, que pose "obstacles per a que aqueix gran acord siga ampliat per a comptar amb homes i dones que representen a milers de valencians," en al·lusió a Esquerra Unida i BLOC. Pla va afegir que el seu partit té per "vocació" la porta "oberta a que més gent s'incorpore al pacte" en referència a la barrera electoral del 5% que el PSPV vol rebaixar o, almenys, retirar de l'estatut i deixar-la en la llei electoral.


Vos imagineu un tripartit valencià PSPV+EU+BLOC? A mi m'encantaria.

Una salutació

2 comentaris:

Davidet ha dit...

I A MI!
Però no amb l'actual pscv, dic pspv. ¿en q estaria pensando?... estos dies lamentablement he estat lluny de la prensa, però nu crec q el gir siga tan gran. a més a més una nova linea d'accio sols per guanyar vots em sembla lamentable (¿utopic? ja ho sé!) però encara em crec q la democracia no es tan sols mantindre uns parasits per a fer les funcions de circ a la tv...
bon any apisim!

XorX ha dit...

Bé, dir que sense independiència de RTVV, rebaixa electoral o defensa de la llengua (recordem que també demanen la modificació del terme 'idioma valencià') no hi haurà acord crec queés un pas important.

Paul Felix Lazarsfeld deia en "la campaña electoral ha terminado" que el vot de les persones el decidia la legislatura completa i no la campanya electoral. Falta un any i mig per a les eleccions. Crec que el PSPV té més probabilitats de guanyar punts que el PP. Suficients? Ja vorem. De moment el que han de fer es aclarar què volen per al País Valencià.