Benvinguts :)

diumenge, 4 de desembre de 2005

Arriba la TDT

Televisió Digital Terrestre


Ja comencen a arrancar els nous canals que naixen amb la inauguració oficial de la Televisió Digital Terrestre a Espanya. Al principi seran 20 canals (que seran 33 al 2010) i que podrem vore amb la màxima qualitat digital en vídeo i àudio, a banda de diversos servicis multimèdia.

La incorporació de Cuatro i La Sexta (la nova televisió privada estatal que començarà a emetre en analògic en menys de sis mesos) pot capgirar l'estructura audiovisual amb conseqüències imprevisibles, i amb l'entrada de la TDT el temporal empitjora. Amb vint canals les audiències es dividiran encara més, i amb elles els ingresos de la publicitat, però podrem seguir fent un seguiment exhaustiu perquè la companyia TNS-Sofres, que enregistra les audiències segon a segon, preveu ampliar la mostra per reflectir el consum de la tele digital.

He estat buscant informació per a saciar la meua sed de TDT i vos la resumisc ací baix. He especificat les fonts principals de la informació, que ha sigut contrastada amb altres fonts. Falta la TDT autonòmica per al País Valencià perquè encara no hi ha informació definitiva, concreta i fiable.


TVE

La Primera La Primera: La Primera analògica. (La mateixa programació però en digital)

La 2 La 2: La 2 analògica.

ClanTVClan TV: Canal infantil que compartirà la senyal amb el ‘Canal 50 años’ i que s'emetrà de les 7.00h fins a les 21.00h. La programació es centrarà en dibuixos i sèries animades, la major part de producció pròpia o europea.

'Correcaminos' serà un programa contenidor que inclourà distintes seccions: “El Informativo”, un espai dedicat a les notícies d'actualitat des de l'òptica infantil; “M+R”, un programa destinat a promoure en els xiquets i adolescents l'afició i la pràctica de les manualitats i l'interés pel reciclatge; "100% HUMANO”, espai on s'anima als xiquets a cuidar la seua ment i el seu cos (higiene, relaxació, alimentació...); “Enrédate”, un programa destinat a informar sobre creacions per a Internet i sobre els webs més interessants, en sintonia amb la societat tecnològica d'aquest segle; “Livingstone & Co.”, contenidor que ajudarà als joves a descobrir la natura i el món; Hi haurà també programes específics de màgia, nutrició i alimentació, música, esports, cinema, moda, el còmic, etc.

Els dissabtes i diumenges es recuperaran programes com "La Bola de Cristal", "Cajón Desastre" o "El Gran Circo de TVE," i s'ha ideat l'espai “¿Lo ves conmigo?”, amb la intenció que pares i fills seguen junts davant la televisió.

TVE 50 Años TVE 50 años: Compartirà la senyal amb el canal infantil de TVE 'Clan TV'. Tots els dies de 21.00h a 23.30h el 'Canal 50 años' emetrà sèries i programes de TVE que van fer història, com per exemple “1, 2, 3... Responda otra vez” i "Historias para no dormir" de Chicho Ibáñez Serrador; "La clave" de José Luís Balbín; “El hombre y la Tierra” de Félix Rodríguez de la Fuente i “Directísimo” amb José María Íñigo.
TVE 50 Años
El canal no seguirà la mateixa programació que ‘Nostalgia’, canal temàtic de TVE que recupera espais de la cadena i que la plataforma digital ONO emetia fins aquest mes. La senyal de Nostalgia només es podrà vore ara a través d'Euskaltel, l'operador de cable basc.

Teledeporte Teledeporte: Continguts esportius les 24 hores.

Canal 24 Horas Canal 24 Horas: Notícies les 24 hores.

Font: SATCEST, TVE i ONOgrup, entre altres


Antena 3

Antena 3 TV Antena 3 de Televisión: L'Antena 3 analògica.

Antena 3 Neox Antena 3 Neox: Un canal dedicat als més xicotetes de la casa amb dibuixos animats; programes educatius, com ART ATTACK, PELOPICOPATA o ZOOORPRENDENTE i sèries com COMPAÑEROS, NADA ES PARA SIEMPRE, CANGUROS, HERMANOS DE LECHE, REX o EL PRÍNCIPE DE BEL AIR. L'oferta juvenil del day time es completa amb espais com HOMO ZAPPING, LA BATIDORA o TV ON. El prime time l'ocuparan els incombustibles SIMPSONS, i una de les novetats més sorprenents és l'emissió de BUENAFUENTE a les 22.00h de dilluns a dijous. El millor cinema el podrem vore en A3Neox els divendres i dissabtes a la nit.

Antena 3 Nova Antena 3 Nova: Segons se'ns explica a la web d'Antena3, A3Nova es presenta com una "revista d'oci i estil de vida per a tota la família", amb programes de salut (EN BUENAS MANOS i LA BOTICA DE TXUMARI), de cuina (MENÚ 7 ESTRELLA), de viatges (DESCUBRIENDO ESPAÑA), i sèries espanyoles (ESTE ES MI BARRIO) i estrangeres (SEXO EN NUEVA YORK). Una de els grans apostes de la cadena és l'emissió de telenovel·les en prime time, com per exemple l'exitosa PASIÓN DE GAVILANES i EL CUERPO DEL DESEO. Hi haurà molt de cinema en A3Nova: de dilluns a divendres a partir de les 22.00h s'emetrà el millor cinema reservant la nit del divendres per al cinema espanyol.

Font: Antena3TV, entre altres

Sogecable

CuatroCuatro: La Cuatro analògica.

cnn+ CNN+: Primer canal d'informació continuada d'Espanya des de la iniciativa privada. CNN+ alterna els butlletins informatius amb espais d'entrevistes, programes de debat i reportatges d'actualitat. A banda de les notícies del dia, s'emetran espais temàtics sobre cinema, cultura, tecnologia i el món del ciberespai.

40 Latino 40 Latino: Primer canal espanyol de música llatina que concentra tots els artistes espanyols d'ahir i de hui i el millor de la música llatina. Durant les 24 del dia, 40 Latino reuneix el millor pop, boleros, reaggetón, cantautors, balades, rock, nou flamenc, etc.

Font: Sogecable, entre altres

Telecinco

TelecincoTelecinco: La Telecinco analògica.

Telecinco SportTelecinco Sport: T5Sport dedicarà la major part del temps als esports més oblidats. El futbol també estarà present però no es basarà només en el top, ja que també prendran importància els equips juvenils. El conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, va presentar fa poc un acord amb Eurosport per a la realització del seu canal esportiu afegint que era la solució "més professional i més prudent" per a començar a emetre. Telecinco Sport també emetrà una pel·lícula setmanal -sense estrenes- i minisèries.
Telecinco Sport

Telecinco EstrellasTelecinco Estrellas: La nova cadena es dedicarà exclusivament a la ficció i pretén "obrir una nova finestra a la indústria audiovisual espanyola," perquè considera que es pot "recolzar i fomentar el cinema espanyol d'una altra manera, no només perdent diners." Sèries, preestrenes i making off (producció i realització dels projectes audiovisuals des de darrere de les càmeres) seran els ingredients de T5Estrellas. El seu target (públic objectiu) anirà concretant-se segons evolucione la cadena.

S'oferiran les 24 hores d'emissió en blocs repetits d'aproximadament quatre hores amb sèries, minisèries i pel·lícules. En un principi seran reposicions, tot i que la idea és emetre preestrenes, amb una setmana d'antelació, a les principals sèries de Telecinco. En altres ocasions serà l'analògica la que oferirà primer els episodis que més tard repetirà T5Estrellas. Ara al principi s'emetran sèries com “Médico de familia”, “Periodistas”, “7 Vidas”, “Al salir de clase”, “Javier ya no vive solo” o “Hermanas”, sèries que fins al passat estiu s'emetien pel canal temàtic Factoría de Ficción –participat per Globomedia, Telecinco i Antena 3- però a qui Telecinco i Antena 3 han deixat de proporcionar material.
Telecinco Estrellas

La cadena de Vasile va descartar dedicar un dels seus canals de TDT als continguts infantils -que era el que s'havia anunciat inicialment- perquè "ja hi ha altres operadors que han enfocat les seus ofertes a aquest públic." També va descartar la idea d'emetre un canal 24h de realities perquè ja s'emeten en ONO i Imagenio.

Roda de premsa

Fonts: ToditoTV, Informativos Telecinco i ONOgrup, entre altres


La SextaLa Sexta: La nova cadena de Gestora de Inversiones Audiovisuales començarà les seues emissions en proves en Madrid i Barcelona el 16 de desembre de 2005. Els directius i el seu president, Emilio Aragón, esperen rendibilitat en 2010 amb una audiència del 7% havent fet una inversió d'aproximadament 492 milions d'euros en els quatre primers anys. El 70% dels seus continguts seran europeus.

El logotip serà un sis verd, tonalitat que identificarà la imatge corporativa de la nova cadena i que, segons la cadena, "reflecteix la innovació com un dels principals trets d'identitat de la nova companyia," amb seu social, centre emissor i centre de continuïtat a Barcelona i àrea de programació, direcció comercial i servicis informatius a Madrid.

Las productores espanyoles Árbol, Mediapro, Drive, El Terrat i Bainet, agrupades en la societat GAMP (Grupo Audiovisual de Medios de Producción) i l'empresa mexicana Grupo Televisa, S.A. participen en aquest nou canal, el primer d'Espanya gestionat per productores independents i que segueix obert a la incorporació d'altres grups empresarials al seu accionariat.

La Sexta disposarà d'un canal analògic i dos digitals. L'analògic emetrà en simulcast (la mateixa programació) amb el TDT1; i el TDT2 serà un canal temàtic sense determinar fins al moment. En La Sexta hi haurà informatius, magazines d'actualitat, esports, ficció, programes musicals, documentals, concursos i una programació infantil i juvenil autoregulada. Serà una cadena plural on cabran totes les veus, i comptarà amb distints òrgans i mecanismes per a garantir aquest compromís, segons ha informat la pròpia empresa.

A més a més, la nova cadena vol dur una política de transparència informativa i pròximament crearà una web amb tota la informació sobre el desenvolupament, àrea d'informació als espectadors i usuaris i una sala de premsa on-line per a facilitar informació puntual als mitjans de comunicació.

Accionistes

Font: Libertad Digital i La Razón, entre altres


Net TV

NetTV NetTV: Canal generalista sense notícies que de moment es basarà en programes infantils, sèries juvenils, telenovel·les, un magazine femení i un espai de cuina. Els caps de setmana emetrà documentals, divulgatius de motor, salut i videojocs, entre altres.

Fly Music: És el nou canal de NetTV. Estarà dirigit al públic jove amb un ampli contingut musical.
Fly Music

Font: La Coctelera i ONOgrup, entre altres

Veo TV

VeoTVVeoTV: Canal generalista d'entreteniment que emet des de les 18.00h fins a les 00.00h amb els següents espais: "Escuela de cocina Telva", "Fórmula Marca" i "EL MUNDO en portada".
VeoTV

Veo TV 2: Prompte es concretarà el nom comercial d'aquest canal que estarà dedicat a la informació. Provisionalment s'emet informació econòmica produïda per Intereconomía.

Font: VerTele i ONOgrup, entre altres

A mi m'entren ganes de tindre TDT (a vore si veig la televisió bé d'una vegada per totes), tot i que no espere molt d'aquestes noves cadenes i menys després de la gran decepció de Cuatro.

Per a saber si rebreu la senyal correctament vos podeu dirigir a www.tdt.es i allà posar el vostre codi postal a vore si teniu més sort que jo que si m'instal·lara ara l'aparell de la TDT tindria la cobertura parcialment disponible.

Espere que vos haja semblat interessant.

Salut!

1 comentari:

DaviT ha dit...

jajaja... nu es per ser ruïn però jo tinc la senyal completa.. (però sense decodificador encara snif snif..)