Benvinguts :)

dilluns, 24 d’octubre de 2005

PP: Constitució vs. Democràcia

Hui ha començat la campanya del Partido Popular contra l'Estatut català per considerar-lo una modificació de la Constitució espanyola.

Tot i que el text s'aprovara amb aproximadament el 90% de la representació del Parlament català a favor, amb l'anomenat quatripartit i amb l'única oposició del PP, aquest partit ha decidit atacar els principis democràtics que regeixen la vida política del País i de l'Estat en un nou intent de supeditar aquesta Constitució -que no acceptaven per progressista- als principis democràtics derivats de la Carta Magna.

Així, diferents emissores de ràdio i distints diaris (a pàgina completa) han emès i publicat avui els anuncis propagandístics antiestatut i antidemocràcia. Un gest lamentable fins i tot per a un PP que ja no podrà vendre's més com a partit de centre.

Com tots podiem esperar l'ABC i La Razón han recolzat la campanya. Curiosament, Las Provincias no ha publicat -almenys el primer dia de campanya- cap anunci de la formació de Mariano Rajoy -el qual, per cert, ha deixat el tema en mans del sector més extrem del partit, amb Ángel Acebes i Eduardo Zaplana al front-. El Mundo, en un esforç de desvincular-se amb un Partido Popular que l'ha menyspreat i traicionat en més d'una ocasió -com ara amb les llicències de TDT a Madrid- no ha recolzat l'estratègia popular. I la resta dels principals diaris que podem probar en les nostres comarques, El País, Levante-EMV de Castelló, El Periódico Mediterráneo y el Heraldo de Castellón tampoc han donat suport a la iniciativa. Però el que més ens ha sorprés ha sigut trobar l'anunci del Partido Popular entre les pàgines de La Vanguàrdia, diari tradicionalment vinculat ideològicament a Convergència i Unió, formació que ha donat suport al qüestionat Estatut.

Ací vos deixe una imatge de l'anunci que he trobat en la web del Partido Popular. Si la voleu en gran feu click sobre l'enllaç que adjunte baix de la imatge.

Campanya PP contra la sobirania autonòmica catalana
http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ppcamp.png

Una salutació.