Benvinguts :)

divendres, 7 d’octubre de 2005

La Nació Catalana

Com ja sabreu, fa una setmana es va aprovar sense consens (ni gran consens, ni mínim consens) l'Estatut de Catalunya. PSC, CiU, ERC i EU-ViA votaren a favor; PPC en contra.

Serà certa la Teoria del Caos que diu que l'aleteig d'una papallona pot provocar un huracà en l'altra banda del món (Estat en aquest cas). Jo no comprenc que la gent, generalment de dreta, es demostre tan clarament anticatalanista. Que si Catalunya "se vol quedar amb diners de la resta de l'Estat"; Que si "són insolidaris"; ... Des de quan la solidaritat s'imposa? Senyors lladres, si alguna vegada els detenen i els jutgen -que va a ser que no-, diguen que vostès només demanaven solidaritat, i comparen-se amb el cas de Catalunya. No haurien de tidre cap problema, i si els consideren culpables, no seràn menys lladres que aquells que acusen a Catalunya d'insolidària.

Catalunya NO és insolidària, SIMPLEMENT ha decidit legítimament fer servir els SEUS diners com més li convinga. Dale la caña y no el pescado, diuen. I alguns ja es cansen de vore com s'inverteixen els seus diners en peixos per a altres quan ells mateixos necessiten canyes. Què esperaven?

A banda dels diners, Catalunya es denomina com a nació perquè Catalunya ÉS una nació (al meu entendre). Però qui té legitimitat per a dir QUÈ és una nació? De moment, en un estat democràtic, el poble. I no només les forces polítiques han apostat fermament per aquesta denominació, sinó que la societat mateixa ho viu així, és una realitat social. I jo ho he vist i viscut en primera persona.

Zapatero va dir que acceptaria el text com vinguera de Catalunya, ara diu que es modificarà el paràgraf on es cita la paraula 'nació'... I així ho ha advertit Maragall al Parlament... Però es tracta d'una SIMPLE nomenclatura, perquè la realitat és la que és, ara NOMÉS la representen en un paper. Quina por tenen? Que és inconstitucional?

A mi la constitució se m'ha IMPOSAT. Jo NO l'he votada. A mi això si que em pareix antidemocràtic, i què hi ha més inconstitucional que la falta de democràcia?

No sé si s'acceptarà l'Estatut com es presenta, però de moment s'ha evidenciat una vegada més que la Constitució ha quedat obsoleta.

Salut.

3 comentaris:

XorX ha dit...

Recordem per si hi ha dubtes el significat de la paraula 'nació' (traduït):

Comunitat d'individus, assentada en un territori determinat, amb ètnia, llengua, història i tradicions comunes i dotada de consciència de construir un cos ètnic-polític diferenciat.

Font: Diccionario enciclopédico Pequeño Larousse 1996

Ferrer ha dit...

I si es pot saber per a tu ¿Valencia es una nacio diferenciada d' atres, una regio, part de la Nacio Catalana...?

XorX ha dit...

València no res. El País Valencià no és una nació perquè no respecta la definició d'aquest terme. Els valencians en conjunt o en majoria no tenim 'consciència de construir un cos ètnic-polític diferenciat'.

De moment, una 'comunitat nacional' si que podriem ser, perquè tot i que desconec la definició exacta d'aquest terme crec que es podria ajustar a la realitat històrica, social i política del País Valencià.