Benvinguts :)

diumenge, 4 de setembre de 2005

La força de l'evidencia. Obrint els ulls.

El valencià està en perill. Quina novetat!

Algú amb nom i cognoms s'ha atrevit a jutjar-la i dondemnar-la a mort. Condemnada a la pitjor de les morts: mitjançant la mixtificació amb la llengua invasora, la per la pèrdua de la consciència lingüística i la divisió dels seus parlants fins arribar a l'oblit absolut.

Els hem triat nosaltres. Són els nostres representants. Suposadament és el que, no individualment però sí col·lectivament, com a poble, hem triat. Els valencians menyspreem la nostra llengua i la nostra identitat i ni tansols ens adonem.

Ací vos deixe les darreres evidències. Perquè el primer pas és adonar-se que hi ha un problema.

El incendi dependeix de tu

Anunci Generalitat Valenciana

Som gent de barri gent del carrer,
viu la vida!
Un rebombori de so i color
se respira!

Volem que parles, que contes coses,
anima't, trau-la ja!
Per on vajes ja no t'ho penses
anima't, parla ja!

No importa el que faces, a què et dediques,
per on camines!
No et resistisques i parla ara,
és el teu ritme!

Per on vajes ja no t'ho penses
anima't, parla ja!

"Perquè és la nostra llengua... En valencià, naturalment!"

Ridiculitzant el valencià
Ridiculitzant el valencià.

Obri els ulls.

10 comentaris:

Anonymous ha dit...

estic amb tu

LLe ha dit...

arrrrrrrrg, aquest anunci del bailecito es horroroso, es absolutament vomitiu

quina rabia me fa -_______________-!!!!!

Ferrer ha dit...

Algo tindrà a vore en que el Valencià estiga desapareguent el que s' imponga una llengua estrangera (el catala) que el poble valencià (70% segons el CIS) no sent com a propia i considera distinta de la valenciana.

Prou de catalanisme i castellanisme. Volem Llengua Valenciana.

XorX ha dit...

Jo diria Ferrer prou d'incultura.

El blaverisme i secessionisme lingüístic és pura incultura.

S'ha de ser molt fals o molt estúpid per a pensar que són llengües distintes.

Ja diràs a quin grup pertanys. I també podries dir-me si t'estic escrivint ara mateix en "valencià" o en "català" i per què.

Ferrer ha dit...

L' incult eres tu. De lo contrari, sabries que ya en el segle XIV Fra Antoni Canals distinguia entre Valencià i catala.

Per cert... ¿pots explicar per qué gallec i portugues son dos llengües i no una?

I si el Valencià es lo mateix que el catala, ¿es el catala lo mateix que l' occita? Tin en conter que compartixen el 80% de lexic i hi ha inteligibilitat. Si voleu unitat de la llengua ¿per que no comenceu per fer del catala un dialecte de l' occita?

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

XorX ha dit...

Veig que vens amb el discurset preparat. Però desconec l'autenticitat del que dius i m'abstinc de comentar el que no sé.

Però no m'has contestat. He fet servir valencià o català segons el teu parèixer?

Et posaré un exemple.

Català = fruita.

Valencià = poma
Central = pera
Nord-Occidental = taronja
etc.

La poma, la pera i la taronja són fruita. Qui en menja, menja temabé fruita. I qui menja fruita menja o poma, o pera, o taronja. No es pot menjar 'fruita' sense menjar-se una fruita (o vàries) en concret.

Fins ací estem d'acord, no?
Doncs ara el mateix amb el valencià, nord-occidental, central,...

Explicar açò col·loquialment és complex. Perquè 'fruita' no és igual a 'poma', però per eixa mateixa raó està mal dit dir que el català i el valencià son el mateix, però dir que valencià=català és resumir que es tracta de variants d'una llengua i que els dialectes pertanyen a un sistema lingüístic comú per raons tals i quals.

Estic segur que ho has comprès, encara que em tem que no ho hauràs volgut acceptar. Però això ja és una altra història.

Salut

Ferrer ha dit...

Fruites hi ha moltes: t' oblides del platan, del raïm, etc.

Has escrit en catala (uses les Normes del 32).

Nomes et dic que Valencià i catala son dos llengües distintes i que si es pareixen es perque tenen un tronc comu (llati). El Valencià i el catala es com el gallec i el portugues, com el chec i l' eslovac, etc. etc.

Que curios. Tildes d' incults als que no pensen com tu i resulta que no saps res de tot de lo que t' he parlat (a pesar d' estar relacionat en el tema que parlem).

Per a la teua informacio, et dire que fins a començaments del segle XX el catala es considerava un dialecte del provenzal, tal es l' enorme paregut.Aço no ho dic yo, sino Badia Margarit.

Si els catalans poden tindre un idioma independent en respecte a l' occita, els valencians tambe podem tindre un idioma independent en respecte al catala.

Per cert, parlant de "fruites": islandenc, noruec, suec, danes i feroes s' entenen entre si a la perfeccio. Saps quants idiomes son? Un? No, cinc idiomes oficialmente independents i s' entenen entre si. Com es possible? Deu ser cosa de magia...

Ferrer ha dit...

Passe de discutir en una persona (o millor dit, un ase) que insulta per a dir les coses.

Veste'n a la pradera a bramar!!!

XorX ha dit...

La veritat és que amb insults no s'arriba a cap lloc.

Me reitere en dir que el castellà és la llengua imposada. Ho és, és un fet. No estic en contra del castellà si lliges bé els meus posts als que et refereixes, amic Pepe. L'accepte i m'està bé que tinguem dos llengues, el que una d'elles haja de minimitzar l'altra és el que no m'agrada. "De fora vindran que de casa mos tiraran".

Dius que "el arabe era nuestra lengua propia y el catalan un invasor". No senyor, la llengua dels jueus se la van endur amb ells, era seua, no de la terra. Aleshores van vindre els repobladors, i ells van dur la seua llengua, que és ara la nostra ací i allà on visquem. El dia que ens expulsen a nosaltres i el territori es quede buit i sense llengua, aleshores podrà vindre'n una altra amb una altra gent.

Però l'espanyolització del País Valencià no es farà així, la història no es repetirà. Ells estan entre nosaltres i ens van espentant a poc a poc en un lent procés de substitució lingüística.

Agrairia que abans de classificar-me com a catalanista i donar pas a tots els prejudicis llegires atentament i interpretares correctament els meus escrits.

Una salutació.

JOANgIL ha dit...

Ferrer. El valencià no és un idioma. Jaume I va conquerir de dalt a baix!

El valencià és un dialecte del català que té manlleus d'altres llengües i que per tant, no sorgeix només del català. El valencià va estar a punt de desaparèixer amb la invasió àrab, però Jaume I (no cal que em recordis d'on era i el teu discurs de FAES)

Reconec les diferències.
Evidencio una realitat: són un mateix idioma. Només cal contar les diferències i les accepcions que tenen, són molt poques, i algunes venen del propi castellà (i no pas del català).
Separo política de cultura. No vinc a imposar els PPCC. Però tots sabem que abans de l'invent de les CCAA pactat per CAT i UCD, erem una sola Nació (nació=cultura pròpia, pot tenir subcultures de grup social o territorial).
Passo del discurs pepero. Divideixen entre valencians i catalans i l'únic que fan és fer desaperèixer la llengua.

Jo sempre dic PARLA EL QUE VULGUIS, sia valencià o sigui català (central, salat, etc.). Tot recordant els lingüistes que m'abalen i els fets històrics. PERÒ AIXÒ SI! PARLA VALENCIÀ! PARLA'L!

No et contradiguis com el pepe, un blavero més, que va de valencianista i no parla la seva llengua. I d'aquests n'hi ha molts. Esper que tu no en sigues un.

El valencià enriqueix la nostra llengua comuna, com més varietat més cultura, més turisme, més fets diferencials. Això si, les diferències entre nosaltres no seran posposades al que té més poder. Sempre critiqueu al "imperialisme català" (n'hi ha poquíssims i tots fan broma), però el veritable "invasor" (perdó per dir-ho així) és el castellà. Idioma que s'està imposant SUBTILMENT a València. ERC no té molt poder, un govern del PP manat en Majoria absoluta si.

Que no us passi com un asturià fatxa que conec que reconeix que una llengua significa una Nació. Que reconeix que s'ha perdut el bable a Astúries. Però que no reconeix que Castella no és la seva Nació.