Benvinguts :)

dilluns, 13 de juny de 2005

Tot pel Poder

Antivalencianisme si cal a canvi d'aconseguir el poder. Aquesta pareix ser la nova estratègia del PSPV per a aconseguir la presidència del Consell el 2007.

Tindrem un Estatut de mínims, i aquesta vegada ERC no es banyarà. Els republicans saben molt bé que no és tant el poder que tenen sobre Zapatero com alguns dirigents populars ens volen fer creure, i per això estan d'estalvi. Si estiren massa de la corda es pot arribar a trencar i això no els interessa.

Fa uns dies vaig tindre l'oportunitat per preguntar a Joan Puigcercós, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats i número dos d'ERC, com actuaria el seu partit davant el debat en el Congrés sobre l'Estatut d'Autonomia Valencià. I la seua resposta em va decepcionar. I em va decepcionar perquè tenia entés o simplement confiava en que mourien fils al nostre favor.

Va afirmar que votarien a favor de tot el text excepte en el punt on es fixa un límit del 5% dels vots per a que un partit puga accedir a les Corts.

Si finalment es signa l'Estatut com està potser el PSPV, arrastrat pel famós efecto Zapatero, es veu per fi amb possibilitats d'aconseguir el poder en el País, però si pel que siga es baixa la barrera del 5% en dos punts es reestructuraria el repartiment d'escons i entrarien nous partits com el Bloc Nacionalista Valencià (que en les eleccions a les Corts Valencianes del 2003, juntament amb Esquerra Verda, va aconseguir un 4,77% dels vots) i Unió Valenciana (que va aconseguir un 3,03%).

Així, com està ocorrent en altres autonomíes (o nacionalitats), els partits xicotets podran donar-se a conèixer i començar a crèixer. Només faltaria que es presentara ERPV amb algun partit per a tindre per fi un espectre plenament democràtic i representatiu en les Corts.

Però no desespereu pel temps que queda fins al 2007. Lazarsfeld afirmava baix el nom de 'la campanya electoral ha acabat' que les campanyes electorals com les entenem -base del resultat d'unes eleccions- no començaven dies abans del dia de les votacions sinó el mateix moment en que es coneixien els resultats dels comicis anteriors. La lluita ja ha començat, tenim mitja legislatura per a aconsequir el canvi.

Ànims.