Benvinguts :)

dilluns, 6 de juny de 2005

NO en mi nombre

"NO en mi nombre" va ser el més coherent que es va reivindicar el passat dissabte en la multitudinària manifestació a Madrid en contra del diàleg amb ETA si aquesta abandona les armes. Però per a ser realment coherent haurien d'haver advertit que ells tampoc anaven allà en nom del les víctimes sinó en nom d'una determinada tendència ideològica.

S'ha creat molta polèmica per l'absència de l'alt comissionat per a les víctimes del terrorisme, però era d'esperar que cap membre del Govern (PSOE) anara a una manifestació clarament partidista promoguda des del principal partit de l'oposició (PP).

Però què volen? Si és que es creuen les seues pròpies mentides. Per tal de desacreditar al govern asseguren que s'està revitalitzant a ETA. Emfatitzen en que la millor eixida per a acabar amb ETA és policialment o amb la seua rendició. El camí policial no s'ha abandonat, el que s'ha fet és donar una raó a ETA per a abandonar definitivament les armes, cosa que no farà perquè si, a diferència del que alguns idealistes populars afirmen.

El diàleg s'obrirà quan ETA abandone les armes, i aquesta només ho farà si treu alguna cosa a favor. Una de les temudes concessions polítiques que alguns temen tant. I una de les que té més pes és no escampar els presos etarres per tot l'Estat. Quin mal és això? Quina culpa tenen les famílies de que un fill seu haja fitxat per ETA? Un fill serà sempre un fill per a una mare, per molt etarra que vulga. I aquesta mare, segurament, serà una santa. I si no ho és, en qualsevol cas no és responsable dels actes dels seus fills, però aquesta gent està cega, cega políticament i no s'adonen que els colors polítics que defensaven són precisament els que més interès tenen en que ETA no desaparega: Eleccions 2000, majoria del PP després d'un atemptat d'ETA; Eleccions 2004, intentaren culpar a ETA a tota costa perquè sabien que això els donaria força en les eleccions. ETA i el PP tenen una relació de simbiosi, mireu qui és ara qui traiciona als morts, les pitjors persones que podrien fer-ho: els familiars de les víctimes.

07/06/2005: La AVT [Asociación de Víctimas del Terrorismo] tilda la llamada de Zapatero de 'golpe de efecto para silenciar el éxito de la protesta'

Quina vergonya.