Benvinguts :)

diumenge, 1 de maig de 2005

Dignitat per al País Valencià

Un any més l'esquerra valenciana es va reunir als carrers de València en una tradicional manifestació que es fa al voltant del 25 d'Abril, data de l'aniversari de la batalla d'Almansa l'any 1707, dia en que es van perdre els furs valencians. Entre 3000 i 7000 manifestants segons fonts oficials i entre 40.000 i 45.000 segons l'organització, reclamavem un Estatut amb més autogovern i instaven al sector més progressista del País a actuar per a afavorir un gran canvi de cara a les eleccions municipals i autonòmiques de 2007.

La manifestació, convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), va estar recolzada pel PSPV-PSOE, EUPV, Bloc Nacionalista Valencià, ERPV, Els Verds-Esquerra Ecologista i Els Verds del País Valencià. La marxa va començar en la Plaça de Sant Agustí i va acabar en la Plaça d'Amèrica. Allà, ACPV va instar la ciutadania a actuar per afavorir el canvi al 2007 i es va criticar el pacte PP-PSOE per l'Estatut al mateix temps que reclamaven un escrit que garantitze més autogovern. Escola Valenciana es va manifestar en el mateix sentit i la Plataforma Xúquer Viu tammbé va denunciar l'especulació i el trasvassament Xúquer-Vinalopó.

Ja sabeu que els meus ulls son l'audiovisual, i el material de la xarxa deixa vore molta il·lusió i esperança en les cares de la gent. Es van fer algunes pintades com la de 'Anticapitalistes' en el BBVA i 'Canya contra Espanya' en Caja Madrid (a diferència de la informació que dóna el Levante, que assegura que la pintada deia literalment ' Canya contra els espanyols'. Un error molt condenable i absolutament denunciable.

Es van cantar cançons com 'La Manta al Coll' o 'Pasqualet si vas a l'hort'. També el 'No volem cap que no estiga borratxo' i la seua reversió catalanista 'No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un País ocupat. Volem volem volem, volem independència. Volem volem volem, Països Catalans".

Les senyeres sense blau en major nombre, les estrelades després i menys republicanes van donar color a la manifestació. Val la pena afegir que no van haver incidents i que lúnic detingut va ser un membre del Grup Acció Valenciana per agredir verbalment els manifestants.

Fa un any vaig aprendre en un curs per xarxa -quin remei- que una imatge no val més que mil paraules, però les complementa bé. Per això vaig a penjar algunes fotografies que em van fer ahir. Les pose en xicotet i si les voleu ampliar feu-li click a l'enllaç (recomanable fer-ho amb el botó secundari i seleccionar 'Obrir en una finestra nova').

Salut companys.


http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ManifestaciDignitatPasValenci01.jpg


http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ManifestaciDignitatPasValenci02.jpg


http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ManifestaciDignitatPasValenci05.jpg


http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ManifestaciDignitatPasValenci08.jpg


http://i3.photobucket.com/albums/y54/sewashi/ManifestaciDignitatPasValenci09.jpg

2 comentaris:

rourevalencià ha dit...

Holes, jo també vaig estar per allí, sóc de la capi també s'ha de dir :P
Q vaja bé! he descobart el bloc de casualité.. ;)

PoIsOnEd RoSe ha dit...

Sense oblidar el concert dels Obrint Pas de després (que vàren comptar amb la presència de gent com Al tall, Fermin Muguruza, els Gossa sorda o La fera ferotge (tribut a l'ovidi montllor). Una abraçada des de Castelló de la Plana!!!